Tekvicová polievka z pečenej tekvice

Samozrejme! Tu je jednoduchý návod na polievku z pečenej tekvice:

Ingrediencie:

  • 1 veľká tekvica (približne 1,5 kg)
  • 2 cibule, drobne nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

 

Polievka z pečenej tekvice

Príprava:

Ako dlho sa varí cuketa?

Ako dlho sa varí cuketa?

Čítať viac »

  1. Predohrejte rúru na 200 °C.
  2. Očistite a nakrájajte tekvicu na hrubšie kusy. Odstráňte semienka a vlákna.
  3. Umiestnite kúsky tekvice na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte mletou kurkumou, mletou paprikou, soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte tak, aby sa kusy tekvice rovnomerne pokryli korením.
  4. Pečte tekvicu v rúre približne 40-45 minút, kým sa nezjemní a nezačne sa jemne zafarbovať.
  5. Medzitým si pripravte hrniec na polievku. Do hrnca dajte olivový olej a zohrejte ho na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Akonáhle je tekvica hotová, pridajte ju do hrnca s orestovanou cibuľou a cesnakom. Vlejte zeleninový vývar a varte asi 15 minút.
  7. Následne použite mixér na rozmixovanie polievky do hladkej konzistencie. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trošku vody alebo vývaru.
  8. Vráťte polievku späť do hrnca a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  9. Rozdeľte polievku do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  10. Hotovú polievku z tekvice podávajte teplú.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *