Určite, tu je recept na teľací perkelt:
Potrebné suroviny:
- 500 g teľacieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 2 cibule, jemne nakrájané
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky (opcionálne, podľa chuti)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
Teľací perkelt recept
Postup:
- V hrnci si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte teľacie mäso a opečte ho z každej strany, až kým nezmení farbu na hnedej.
- Do hrnca pridajte mletú sladkú papriku a prípadne aj mletú červenú papriku a dobre premiešajte, aby sa paprika zmiešala s mäsom.
- Ochutite sólou a čiernym korením podľa chuti.
- Zalejte hovädzím vývarom a zapnkte oheň na miernu teplotu.
- Dusíme perkelt pod pokrievkou približne 1 hodinu, občas premiešajte.
- Po hodine pridajte smotanu na varenie a nechajte povariť ešte 5-10 minút, kým sa omáčka spravne spojí.
- Ak chcete, môžete podávať teľací perkelt s knedľou alebo cestovinou.
Dúfam, že vám tento recept na teľací perkelt bude chutiť! Dobrú chuť!
2)
Teľací perkelt je tradičné slovenské jedlo, ktoré patrí medzi obľúbené pokrmy mnohých domácností. Jeho jedinečná chuť a aróma sú výsledkom precízneho varenia a správne zvolených ingrediencií. V tomto recepte vám ukážeme, ako si pripraviť tento lahodný pokrm krok za krokom.
Ingrediencie na teľací perkelt
Na prípravu teľacieho perkeltu budete potrebovať:
- 1 kg teľacieho mäsa (najlepšie plece alebo krk)
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 polievkové lyžice papriky (sladkej)
- 1-2 paradajky
- 1 červená paprika
- 250 ml vývaru (mäsového alebo zeleninového)
- 1-2 polievkové lyžice oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Postup prípravy teľacieho perkeltu
1. Na začiatku si pripravíme všetky ingrediencie. Teľacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a paradajky s paprikou nakrájame na malé kúsky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu. Smažíme ju do zlato-hneda, potom pridáme cesnak a papriku. Chvíľu dusíme.
3. Následne pridáme teľacie mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájané paradajky a papriku, osolíme a okoreníme.
4. Keď je všetko dobre premiešané, zalejeme vývarom a necháme dusiť na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.
Podávame s knedľou alebo cestovinami a užívame si tento chutný teľací perkelt so svojou rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam tento recept.
Dakujem za skvely recept, teľací perkelt je moj oblubeny.
Vďaka za skvelý recept!
Teľací perkelt je moje obľúbené jedlo a tento recept vyzerá skvelo!
Nemôžem sa dočkať, až si tento recept vyskúšam.
Skvelý recept, ďakujem za zdieľanie!
Tento teľací perkelt mi vždy pripomína domov, určite si ho pripravím podľa tohto receptu.