Recept na Teľací rezeň vo víne:
Ingrediencie:
- 4 tenké plátky telecího masa (približne 150 g každý)
- 2 nasekané cibule
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- mletá paprika na obalenie
Teľací rezeň vo víne
Príprava:
- Mäso jemne naklepte, aby sa dosiahla rovnomerná hrúbka. Osolte ho a okoreňte mletým čiernym korením.
- Obalte plátky mäsa v mletej paprike a nechajte ich odpočívať niekoľko minút.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom na zlatistú farbu.
- Pridajte mäso a opečte ho z oboch strán do príjemne hnedého odtieňa.
- Znížte teplotu a pridajte červené víno spolu s hovädzím vývarom.
- Nechajte mäso dusiť asi 15-20 minút, kým sa nevytvorí chutná šťava a mäso nebude jemné.
- Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
Teľací rezeň vo víne môžete podávať s duseným zeleným hráškom alebo šťuchanými zemiakovými knedľami. Prajeme dobrú chuť!