Teľací rezeň na víne

Recept na Teľací rezeň vo víne:

Ingrediencie:

  • 4 tenké plátky telecího masa (približne 150 g každý)
  • 2 nasekané cibule
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika na obalenie

 

Teľací rezeň vo víne

Príprava:

Hrachová polievka so slaninou

Hrachová polievka so slaninou

Čítať viac »

  1. Mäso jemne naklepte, aby sa dosiahla rovnomerná hrúbka. Osolte ho a okoreňte mletým čiernym korením.
  2. Obalte plátky mäsa v mletej paprike a nechajte ich odpočívať niekoľko minút.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom na zlatistú farbu.
  4. Pridajte mäso a opečte ho z oboch strán do príjemne hnedého odtieňa.
  5. Znížte teplotu a pridajte červené víno spolu s hovädzím vývarom.
  6. Nechajte mäso dusiť asi 15-20 minút, kým sa nevytvorí chutná šťava a mäso nebude jemné.
  7. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.

Teľací rezeň vo víne môžete podávať s duseným zeleným hráškom alebo šťuchanými zemiakovými knedľami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *