Teplý šalát so šalotkou

 

Recept na teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou:

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 šalotku, jemne nasekanú
  • 2 hrste čerstvého hrášku
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • 1 polievkovú lyžicu bieleho vínneho octu
  • čerstvú mätu na dochutenie
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou

Postup prípravy:

  1. V hrnci si zohrejte vodu a vložte do nej hrášok, varte ho do mäkka. Následne ho sceďte.
  2. V panvici zahrejte olivový olej a vložte nakrájanú šalotku. Smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistý nádych.
  3. Do panvice pridajte uvarený hrášok a všetko dobre premiešajte.
  4. K panvici pridajte biely vínny ocot a varte, kým sa trochu nezhustí, asi 1-2 minúty.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  6. Na záver posypte teplý šalát nasekanou čerstvou mätou.

Dobrú chuť!

Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou-2

Domáca kuracia polievka

Domáca kuracia polievka

Čítať viac »

2) Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou

Teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou je výborným príkladom, ako pripraviť jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj výživné. Tento recept je skvelý na rýchly večerný obed, alebo ako lahodný občerstvenie pre hostí. Takýto šalát je plný sviežej zeleniny a pripravíte ho iba za niekoľko minút.

Ingrediencie na teplý šalát

Na výrobu teplého šalátu budete potrebovať niekoľko základných zložiek:

  • 200 g čerstvého hrášku
  • 1 väčšiu šalotku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Hrst čerstvej mäty
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Postup je veľmi jednoduchý. Najprv očistite a nakrájajte šalotku na tenké plátky. V panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte šalotku a smažte ju, kým nie je mäkká, približne 3-4 minúty.

Následne pridajte čerstvý hrášok a pokračujte v smažení po dobu 5 minút, kým sa krásne nespojí so šalotkou. Nakoniec pridajte nasekanú mätu, soľ a korenie. Rýchlo premiešajte, aby sa chute dobre prepojili. Podávajte teplé ako osviežujúci a chutný šalát.

Tento recept na teplý šalát je ideálny na letné dni alebo ako príloha k mäsovým pokrmom. Vyskúšajte ho a vychutnajte si sviežosť hrášku a arómu mäty!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Fbalogh píše:

    Skvelý recept na teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou. Určite vyskúšam! 🙂

  2. Jarmila75 píše:

    Ďakujem za recept, zdá sa byť jednoduchý a chutný. Skúsim ho pripraviť tento týždeň.