Recept na teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou:
Na prípravu budete potrebovať:
- 1 šalotku, jemne nasekanú
- 2 hrste čerstvého hrášku
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- 1 polievkovú lyžicu bieleho vínneho octu
- čerstvú mätu na dochutenie
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou
Postup prípravy:
- V hrnci si zohrejte vodu a vložte do nej hrášok, varte ho do mäkka. Následne ho sceďte.
- V panvici zahrejte olivový olej a vložte nakrájanú šalotku. Smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistý nádych.
- Do panvice pridajte uvarený hrášok a všetko dobre premiešajte.
- K panvici pridajte biely vínny ocot a varte, kým sa trochu nezhustí, asi 1-2 minúty.
- Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Na záver posypte teplý šalát nasekanou čerstvou mätou.
Dobrú chuť!
2) Teplý šalát so šalotkou, hráškom a čerstvou mätou
Teplý šalát s šalotkou, hráškom a čerstvou mätou je výborným príkladom, ako pripraviť jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj výživné. Tento recept je skvelý na rýchly večerný obed, alebo ako lahodný občerstvenie pre hostí. Takýto šalát je plný sviežej zeleniny a pripravíte ho iba za niekoľko minút.
Ingrediencie na teplý šalát
Na výrobu teplého šalátu budete potrebovať niekoľko základných zložiek:
- 200 g čerstvého hrášku
- 1 väčšiu šalotku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Hrst čerstvej mäty
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
Postup je veľmi jednoduchý. Najprv očistite a nakrájajte šalotku na tenké plátky. V panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte šalotku a smažte ju, kým nie je mäkká, približne 3-4 minúty.
Následne pridajte čerstvý hrášok a pokračujte v smažení po dobu 5 minút, kým sa krásne nespojí so šalotkou. Nakoniec pridajte nasekanú mätu, soľ a korenie. Rýchlo premiešajte, aby sa chute dobre prepojili. Podávajte teplé ako osviežujúci a chutný šalát.
Tento recept na teplý šalát je ideálny na letné dni alebo ako príloha k mäsovým pokrmom. Vyskúšajte ho a vychutnajte si sviežosť hrášku a arómu mäty!