Torta z kyslej smotany

 

Rada sa s vami podelím o recept na skvelú tortu z kyslej smotany. Tu je:

Potrebné prísady:

  • 250 g masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 500 g kyslej smotany
  • 200 ml sladkej smotany (s 33% obsahom tuku)
  • 150 g práškového cukru
  • čerstvé ovocie na dekoráciu (napríklad jahody, hrozienka, marhule)

 

Torta z kyslej smotany

Postup:

  1. V miske zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom, až kým nevznikne hladká hmota.
  2. Do múky pridajte prášok na pečenie a vanilkový cukor, následne túto zmes zapracujte do maslovej zmesi a dobre premiešajte.
  3. Postupne vmiešavajte vajcia do zmesi, pričom môžete pridať aj kúsok kyslej smotany pre lepšiu textúru cesta.
  4. Cesto prelejte do predtým vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút, kým nebude cesto zlatohnedé. Pre kontrolu vyberte špáradlo – ak je suché, torta je hotová.
  6. Nechajte tortu vychladnúť na mriežke a zatiaľ pripravte náplň.
  7. V miske zmiešajte kyslú smotanu, sladkú smotanu a práškový cukor, miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  8. Tortu rozkrojte na polovicu a hornú polovicu posypte práškovým cukrom.
  9. Spodnú časť torty opatrne vydlabte a naplňte ju pripravenou smotanovou náplňou.
  10. Na vrch torty nasypte čerstvé ovocie, ako sú jahody, hrozienka alebo marhule.
  11. Hotovú tortu dajte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa náplň dobre zmiešala a torta dostala chrumkavú textúru.

Dúfam, že vám tento recept bude užitočný. Prajem vám dobrú chuť!

Ako upiecť odpaľované cesto?

Ako upiecť odpaľované cesto?

Čítať viac »

Torta z kyslej smotany-2

2) Torta z kyslej smotany

Tak radi pečieme! Torta z kyslej smotany patrí medzi koláče, ktoré sú jedinečne chutné a zároveň veľmi jednoduché na prípravu. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú ohromiť svojich hostí bez zbytočného stresu. Vďaka kyslej smotane je torta neuveriteľne vláčna a lahodná.

Ingrediencie potrebné na tortu

Aby ste vytvorili úžasnú tortu z kyslej smotany, budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 300 g kyslej smotany
  • 1 prášok na pečenie
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • ovocie na dekoráciu (voliteľné)

Jednoduchý postup prípravy

Postup je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. Na začiatku si predhrejeme rúru na 180°C a pripravíme si pekáč. V miske zmiešame maslo s cukrom, následne pridávame vajcia jedno po druhom a dôkladne prepracujeme. Potom do tejto zmesi pridáme kyslú smotanu. Ďalej zamiešame múku s práškom na pečenie a so soľou a pomaly ju zapracujeme do mokrej zmesi. Všetko dôkladne premiešame a vylejeme do formy. Pečieme asi 30-35 minút alebo do zlatohnedej farby. Po upečení necháme tortu vychladnúť a môžeme ju ozdobiť ovocím alebo posypať práškovým cukrom. Vaši hostia budú nadšení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Kocurova Jergus píše:

    Recept na tortu z kyslej smotany vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam.

  2. Vsvobodova píše:

    Dobrá voľba na dezert, pečiem ju často a je vždy obľúbená.

  3. Ondrejkova Radomir píše:

    Nádherný recept, určite si ho vyskúšam pri príležitosti rodinnej oslavy.

  4. Ruzicka Vilma píše:

    Vynikajúci návrh, mám rada recepty s kyslou smotanou. Teším sa na ochutnávanie.

  5. Hkorec píše:

    Tento recept vyzerá super. Teším sa, že si ho vyskúšam a upečiem tento víkend!

  6. Rkopecka píše:

    Tortu z kyslej smotany som ešte nikdy nespekla, ale tento recept ma presvedčil. Znie to veľmi jednoducho!

  7. Ddekys píše:

    Vyzerala fantasticky! V pečení je určite skvelé!