Rada vám poskytnem recept na vynikajúcu tortu z kyslej smotany. Tu je:
Potrebné suroviny:
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 4 vajcia
- 300 g hladkej múky
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 500 g kyslej smotany
- 200 ml sladkej smotany (s 33% obsahom tuku)
- 150 g práškového cukru
- čerstvé ovocie na dekoráciu (napr. jahody, hrozienka, marhule)
Torta z kyslej smotany
Postup:
- V mise zmäknite maslo a postupne pridávajte cukor. Všetko dobre vyšľahajte, až kým nezískate hladkú zmes.
- Pridajte do múky prášok do pečiva a vanilkový cukor. Túto zmes pridajte k maslu a cukru a premiešajte do hladka.
- V tejto zmesi postupne pridajte vajcia a dôkladne ich vmiešajte. Môžete pridať aj trochu kyslej smotany, aby bol cesto vláčnejšie.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút, alebo kým nie je cesto pekne zlatisté. Skúšobne zatlčte do cesta špáradlo – ak na ňom nie sú lepivé zvyšky, je torta hotová.
- Nechajte tortu vychladnúť na mriežke. Medzitým si pripravte náplň.
- V mise zmiešajte kyslú smotanu, sladkú smotanu a práškový cukor. Dobre premiešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Rozrežte tortu na polovicu a vrchnú polovicu posypte trochou práškového cukru.
- Spodnú časť torty pomocou noža alebo lyžice jemne vydlabte a naplňte ju pripravenou smotanovou náplňou.
- Povrch torty môžete ozdobiť čerstvým ovocím, ako sú napríklad jahody, hrozienka alebo marhule.
- Hotovú tortu uložte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa smotanová náplň pekne zovreli a torta bola chrumkavá.
Dúfam, že vám tento recept poslúži. Dobrú chuť!
2)
Ako radi pečieme! Torta z kyslej smotany je jedným z koláčov, ktoré sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú ohromiť svojich hostí bez zbytočného stresu. Vďaka kyslej smotane je torta výnimočne vláčna a lahodná.
Ingrediencie potrebné na tortu
Aby ste pripravili fantastickú tortu z kyslej smotany, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 300 g kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- ovocie na ozdobenie (voliteľné)
Jednoduchý postup prípravy
Postup je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Na začiatku si predhrejeme rúru na 180°C a pripravíme si formu na pečenie. V miske vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajcia jedno po druhom a dôkladne premiešame. Následne do zmesi pridáme kyslú smotanu. Potom zmiešame múku s práškom do pečiva a so soľou a pomaly priebežne prijímame do mokrej zmesi. Všetko dôkladne premiešame a vylejeme do formy. Pečieme približne 30-35 minút alebo do zlatohnedej farby. Po upečení necháme tortu vychladnúť a môžeme ju ozdobiť ovocím alebo práškovým cukrom na vrchu. Vaši hostia budú nadšení!
Recept na tortu z kyslej smotany vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam.
Dobrá voľba na dezert, pečiem ju často a je vždy obľúbená.
Nádherný recept, určite si ho vyskúšam pri príležitosti rodinnej oslavy.
Vynikajúci návrh, mám rada recepty s kyslou smotanou. Teším sa na ochutnávanie.
Tento recept vyzerá super. Teším sa, že si ho vyskúšam a upečiem tento víkend!
Tortu z kyslej smotany som ešte nikdy nespekla, ale tento recept ma presvedčil. Znie to veľmi jednoducho!
Vyzerala fantasticky! V pečení je určite skvelé!