Tradičná kuracia polievka z Portugalska (Canja)

 

Canja je klasická kuracia polievka z Portugalská. Tento ľahký a chutný pokrm je veľmi populárny v portugalskej gastronómii.

Suroviny:

  • 500 gramov kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, rozkrojené na malé kúsky
  • 1 zemiak, nakrájaný na malé kúsky
  • 1 hrst petržlenovej vňate, nasekaná
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 šálka ryže

 

Tradičná kuracia polievka z Portugalska (Canja)

Postup:

  1. Na panvici zohrejte trochu olivového oleja a pridajte nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Orestujte do zlata.
  2. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho zo všetkých strán, kým sa nevytvorí pekná, zlatohnedá kôrka.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky, premiešajte a orestujte spoločne s mäsom asi 5 minút.
  4. Do zmesi pridajte vývar, ryžu a ochutnajte soľou a korením. Dobre premiešajte a varte polievku na miernom ohni približne 20-25 minút, až kým nie sú ryža a zelenina mäkké.
  5. Pred podávaním do polievky pridajte nasekanú petržlenovú vňat a zamiešajte.

Canja je pripravená! Táto tradičná kuracia polievka je skvelou voľbou na osvieženie a zahriatie. Môžete si ju vychutnať samostatne alebo s chlebom. Príjemnú chuť!

Tradičná kuracia polievka z Portugalska (Canja)-2

Výborný cuketový koláč slaný

Výborný cuketový koláč slaný

Čítať viac »

2) Tradičná kuracia polievka z Portugalska (Canja)

Portugalská kuchyňa disponuje bohatou paletou chutí a tradičných špecialít. Medzi najznámejšie a najobľúbenejšie jedlá patrí kuracia polievka, známa ako Canja. Tento recept vám ukáže jednoduchý a chutný spôsob, ako si pripraviť túto lahodnú polievku, ideálnu pre akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie na tradičnú Canju

Na prípravu kuracej polievky si pripravte:

  • 1 kg kuracieho mäsa (najlepšie kuracie stehno a prsia)
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 150 g ryže
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • soľ a korenie podľa osobného vkusu
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo koriander) na ozdobenie

Príprava Canje

Najprv vložte kuracie mäso do veľkého hrnca a zalejte ho studenou vodou. Priveďte do varu a potom znížte teplotu. Počas varenia odstraňujte penu, ktorá sa tvorí na povrchu. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Varte, kým nie je kuracie mäso úplne hotové, čo trvá približne 30-40 minút.

Ako sa kuracie mäso varí, pridajte nakrájanú mrkvu a ryžu. Nezabudnite dochutiť soľou a korením. Varte ďalších 15 minút, kým ryža nie je mäkká. Keď je všetko hotové, kuracie mäso vytiahnite, nakrájajte na malé kúsky a vráťte späť do polievky.

Podávajte horúcu Canju posypanú čerstvými bylinkami. Táto tradičná kuracia polievka je vynikajúca na zohriatie v chladných dňoch a je neoddeliteľnou súčasťou portugalskej kultúry.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Kristof Valuska píše:

    Vyzera to chutne, urcite to skusim!

  2. Podkonicky Zoja píše:

    Canju som jedla na dovolenke v Portugalsku a bola vyborna. Rada si ju teraz pripravim doma!

  3. Petruska Justina píše:

    Kuracia polievka je moja oblubena, a tato receptura znie super!

  4. Peťo123 píše:

    Tento recept na Canju vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako si ho doma pripravím. Mám rád, keď sú recepty jednoduché a chutné. Určite to bude skvelý obed pre moju rodinu. Ďakujem za zdieľanie!

  5. MiaKuchynka píše:

    Canja je moja obľúbená polievka! Je to perfektný spôsob, ako sa zahriať v chladných dňoch. Tento recept vyzerá veľmi jasne a ja ho určite vyskúšam. Chcem pridať aj trochu koriandra na ozdobu, aby to bolo ešte lepšie!

  6. JanoZajac píše:

    Super recept! Polievky milujem a Canja je jedna z najlepších. Je taká výživná a chutná! Rád varím pre svoju rodinu, takže určite si tento recept uložím. Dúfam, že sa podarí tak dobre ako na obrázku!

  7. KatarinaZeleninova píše:

    Som veľmi šťastná, že som našla tento recept na Canju! Vyzerá úžasne a ja mám rada kuracie polievky. Určite ju skúsim uvariť tento víkend pre našich priateľov. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. MiloSrdce píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Mám rád jednoduché a chutné jedlá ako je Canja. Myslím si, že každý by mal vyskúšať túto polievku aspoň raz v živote. Je to skvelé jedlo pre každého milovníka kuracieho mäsa!

  9. Petrusik69 píše:

    Wow, aký skvelý recept! Canja je tradičná polievka a táto verzia vyzerá naozaj lákavo. Vždy som mal rád chuť kuracieho vývaru s ryžou a zeleninou. Určite to vyskúšam čoskoro doma!

  10. AnickaPohoda píše:

    „Canja“ je názov, ktorý mi vždy prinesie úsmev na tvár! Tento recept vyzerá jednoducho nádherne a veľmi chutne. Teším sa na to, ako si ju pripravím s láskou pre svoju rodinu počas nedele.

  11. FeroVarenie píše:

    „Canja“ je tradičná portugalská pochúťka a ja som nadšený z toho, že môžem skúsiť nový recept! Vždy hľadám spôsoby, ako obohatiť svoje varenie a toto je presne ono! Dúfam, že všetkým bude chutiť.

  12. __Petra__ píše:

    „Tento článok o Canji ma inšpiroval k tomu, aby som začala variť viac tradičných jedál! Polievky sú moje obľúbené jedlo a táto je tak plná chuti! Určite pridám aj niečo extra od seba pri varení.