Tuhy krém na tortu

Ahoj! Toto je návod na stabilný krém na tortu:

Ingrediencie:

  • 500 ml šľahačky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru

 

Stabilný krém na tortu

Pokyny:

  1. V mise dôkladne spoj šľahačku s práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Pomocou mixéra na stredné otáčky šľahať zmes, až kým sa nevytvorí pevný a krémový stavu.
  3. Umiesni krém do chladničky na približne hodinu, aby stvrdol a zchladol pred aplikovaním na tortu.

Až sa krém dostatočne ochladí, môžeš ho využiť na zdobenie svojej torty. Aplikuješ ho rovnomerne na všetky vrstvy alebo ho využívaš ako náplň medzi nimi.

Prajem ti dobrú chuť a ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať!

 

Tuhy krém na tortu - 2

Zapekané francúzske zemiaky

Zapekané francúzske zemiaky

Čítať viac »

2) Tuhy krém na tortu

Stabilný krém na tortu je skvelým spôsobom, ako zabezpečiť, aby tvoje torty a dezerty vyzerali ako od profesionála a chutili vynikajúco. V tomto článku ti ponúkneme presný recept s nevyhnutnými ingredienciami a postupom, ktorý ti pomôže vytvoriť ten najlepší stabilný krém, ideálny na torty, cupcakes a ďalšie sladké pečivo.

Na prípravu stabilného krému na tortu budeš potrebovať:

  • 250 g masla pri izbovej teplote
  • 400 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Tento kombinovaný súbor ingrediencií vytvorí krém, ktorý je nielen chutný, ale aj dostatočne stabilný na to, aby si zachoval svoj tvar. Môžeš ho prispôsobiť pridaním kakaa alebo ovocných pyré pre rôzne chutové variácie.

Postup na výrobu stabilného krému

Najprv si priprav pracovný priestor. V mise na miešanie ušľahaj maslo do jemnej a krémovej konzistencie. Pomocou elektrického mixéra alebo ručne, mixuj maslo približne 3-5 minút, kým sa nevytvorí nadýchaná textúra. Potom postupne pridávaj práškový cukor a pokračuj v miešaní.

Pridaj mlieko, vanilkový extrakt a soľ a všetko dôkladne premiešaj. Ak túžiš po ešte pevnejšom kréme, môžeš pridať viac práškového cukru. Miešaj, kým nezíska krém hladkú a dobre skombinovanú konzistenciu. Stabilný krém je teraz pripravený na použitie na tvoje obľúbené torty a dezerty.

Záver

Stabilný krém na tortu patrí medzi základné prvky pre každého pekára. Uži si tento jednoduchý recept a priprav krásne dezerty, ktoré potešia tvoje chuťové poháriky. Nezabudni, že experimentovanie s rôznymi prísadami môže tvoju tortu povýšiť na úplne novú úroveň!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Zlatko21 píše:

    Wow, tento recept na tuhý krém je naozaj super! Hneď sa mi zbierajú slinky, keď si predstavím tú úžasnú tortu. Určite to vyskúšam na narodeninovú oslavu. Ďakujem za zdieľanie, bude to veľký hit!

  2. Kocúrik88 píše:

    Tento recept je fantastický! Milujem pečenie a s týmto krémom určite urobím niečo špeciálne. Vanilkový cukor dodá tortám skvelú chuť. Teším sa na skúšanie rôznych príchutí, ako ovocné pyré. Super tip!

  3. MajaPiekarka píše:

    Ďakujem za tento jednoduchý a chutný recept! Tuhý krém vyzerá presne tak, ako ho mám rada – pevný a lahodný. Určite ho použijem na moju ďalšiu tortu a pridám aj kakao pre extra chuť!

  4. Pečenka123 píše:

    Tento recept je skvelý! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím svoj vlastný tuhý krém. Môžem ho vylepšiť aj pridaním čokolády? Myslím, že by to bolo výborné! Ďakujem za inšpiráciu!

  5. TortaFan píše:

    Juj, ten krém vyzerá tak lákavo! Mám chuť experimentovať s rôznymi príchuťami. Tento recept určite vyskúšam hneď zajtra. Pečenie ma baví a s týmto krémom budem mať torty ako z cukrárne!

  6. Mačička99 píše:

    Super návod! Tuhý krém je presne to, čo potrebujem na ozdobenie mojich obľúbených cupcakes. Vanilkový extrakt dodáva krásnu vôňu a chuť. Už sa teším na pečenie s rodinou!

  7. JankaKuchárka píše:

    ! Tento recept je úžasný a veľmi jednoduchý! Určite ho použijem pri pečení pre svoju rodinu. Dúfam, že sa im bude páčiť tak ako mne. Krémy sú vždy najlepšie na oslavách!

  8. @PečiemSrdcom píše:

    . Skvelé tipy a jednoduché kroky na prípravu tuhého krému! S radosťou vyskúšam túto kombináciu surovín. Vždy som mala problém s konzistenciou svojho krému, ale toto vyzerá jednoducho perfektne.

  9. $Radoslava$ píše:

    * Tento recept ma veľmi zaujal! Už dlhšie hľadám perfektný tuhý krém pre moje torty a zdá sa, že som našla ten pravý. Nezabudnem pridať aj trochu kakaa pre extra chuť!

  10. #Tortovnik# píše:

    ? Wow, ten krém vyzerá skvele! Rada pečiem a tento recept si určite uložím medzi svoje obľúbené. Veľa šťastia všetkým pri pečení – nech sú naše torty nádherné a chutné!