Tukožravá kapustová polievka

Hľadáte recept na tukožravú kapustovú polievku? Tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 veľký biely kapustový hlávka, jemne nakrájaná
  • 2 veľké cibule, nasekané
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na tenké plátky
  • 1 pórek, nakrájaný na kolieska
  • 1 plechovka nakrájanej paradajky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Tukožravá kapustová polievka

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej a opražte cibuľu, cesnak a pór, kým sa nezozltne.
  2. Pridajte nakrájanú kapustu a nechajte ju trochu zmäknúť.
  3. Pridajte zemiaky, mrkvu a nakrájanú paradajku.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Polievku varíme na miernom ohni približne 30 – 40 minút, kým sú zelenina a kapusta mäkké.
  6. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.

Dúfam, že si vychutnáte tuto tukožravú kapustovú polievku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *