Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou

  • 1 plechovka tuniaka v vlastnej šťave (približne 150 g), dobre odkvapkaného
  • 2-3 vajcia, uvarené natvrdo a nakrájané na malé kúsky
  • 1 veľká uhorka, rozkrájaná na drobné kocky
  • 1 paradajka, nasekaná na malé kocky
  • 1/4 cibule, jemne nasekanej
  • 2 lyžice čerstvých bylín (petržlen, kôpor, bazalka), podľa preferencií
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica gréckeho jogurtu (môžete použiť aj kyslú smotanu)
  • Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa vášho vkusu
  • Plátky chleba na podávanie (voliteľne)

 

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou

  1. V mise kombinujte odkvapkaný tuniak, nakrájané vajcia, uhorku, paradajku a cibuľu.
  2. Pridajte nasekané bylinky podľa chuti. Bežne sa používa petržlen, no pokojne môžete experimentovať s inými bylinkami.
  3. Do zmesi zaľte majonézu a grécky jogurt (alebo kyslú smotanu), ktoré dodajú šalátu krémovú konzistenciu a príjemnú chuť.
  4. Poriadne premiešajte všetky ingrediencie, aby sa krémový dressing rovnomerne rozptýlil po zmesi.
  5. Ochutnajte a dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a soľou podľa vlastnej chuti.
  6. Tuniakový šalát podávajte ako chutný a zdravý pokrm. Môžete ho servírovať samostatne alebo s plátkami čerstvého chleba.

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou-2

2) Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

Ak hľadáte rýchly a výživný recept na obed či večeru, tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou predstavuje ideálnu voľbu. Tento šalát je bohatý na bielkoviny a chutí skvele, pričom sa perfektne hodí na letné dni, keď máte chuť na niečo osviežujúce.

Ingrediencie potrebné na tento tuniakový šalát

Na prípravu tohto lahodného tuniakového pokrmu budete potrebovať nasledujúce zložky:

Penne s kuracím mäsom a brokolicou

Penne s kuracím mäsom a brokolicou

Čítať viac »

  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (približne 250 g)
  • 2 vajíčka
  • 1/2 uhorky, nakrájanej na kocky
  • 1 červená paprika, rozkrájaná na kocky
  • 1/2 cibule, ideálne červenej
  • 2 lyžice majonézy
  • soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (nepovinné)

Postup prípravy šalátu

Príprava tuniakového šalátu je veľmi jednoduchá a rýchla:

  1. Najprv si pripravte vajíčka. Na strednom plameni ich varte asi 10 minút, kým sa stvrdia.
  2. Keď sú vajíčka hotové, vyberte ich a preložte do studenej vody na vychladnutie. Potom ich olúpte a nakrájajte na štvrtiny.
  3. V miske zmiešajte tuniaka (bez zoškrabanej vody), uhorku, červenú papriku a cibuľu. Dobre premiešajte.
  4. Pridajte majonézu, dochuťte soľou a čiernym korením a znova premiešajte, aby sa všetky súčasti skvele spojili.
  5. Na záver pridajte nakrájané vajíčka a jemne zamiešajte, aby sa nerozpadli.
  6. Tuniakový šalát podávajte na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou je výbornou voľbou na pravidelný pokrm, ktorý pripravíte za menej než 30 minút.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Cnemcova píše:

    Recept znie super, určite vyskúšam! Ideálna voľba na letné dni.

  2. Alfonz Zemanova píše:

    Tento recept znie chutne a zdravo, ideálne na rýchly obed.

  3. Rozenberg Rozalia píše:

    Super recept! Rýchly a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť chutný a zdravý obed.