Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou

  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (cca 150 g), odkvapkané
  • 2-3 vajcia, uvařené natvrdo a nakrájené na kúsky
  • 1 veľká uhorka, nakrájaná na malé kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/4 cibule, jemne nasekaná
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, kôpor, bazalka), podľa chuti
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
  • Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
  • Plátky chleba, na podávanie (voliteľné)

 

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

  1. V mise zmiešajte odkvapkaný tuniak, nakrájané vajcia, nakrájanú uhorku, paradajku a cibuľu.
  2. Pridajte nasekané bylinky podľa svojich preferencií. Klasicky sa používa petržlen, ale môžete experimentovať s inými bylinkami podľa chuti.
  3. Do zmesi pridajte majonézu a grécky jogurt (alebo kyslú smotanu). Tieto ingrediencie dodajú šalátu krémovú textúru a príjemnú chuť.
  4. Dôkladne premiešajte všetky suroviny, aby sa krémový dressing rovnomerne rozotrel a obalil všetky ingrediencie.
  5. Ochutnajte a pridajte čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa svojej chuti.
  6. Podávajte tuniakový šalát ako chutnú a zdravú pochúťku. Môžete ho podávať samostatne alebo s plátkami čerstvého chleba.

 

2)

Ak hľadáte rýchly a zdravý recept na obed alebo večeru, tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou je ideálnou voľbou. Tento šalát je plný bielkovín a chutí, a dokonale sa hodí na letné dni, kedy si chcete pochutnať na niečom osviežujúcom.

Ingrediencie potrebné na tuniakový šalát

Na prípravu tohto lahodného tuniakového šalátu budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (cca 250 g)
  • 2 vajíčka
  • 1/2 uhorky, nakrájanej na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1/2 cibule, najlepšie červenej
  • 2 lyžice majonézy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)

Postup na prípravu šalátu

Príprava tuniakového šalátu je veľmi jednoduchá a rýchla:

  1. Najprv si uvarte vajíčka. Na strednom plameni ich varte približne 10 minút, až kým nebudú tvrdé.
  2. Keď sú vajíčka hotové, vyberte ich a vložte ich do studenej vody, aby sa ochladili. Potom ich olúpte a nakrájajte na štvrtiny.
  3. V miske zmiešajte tuniaka (bez vody), uhorku, červenú papriku a cibuľu. Dobre premiešajte.
  4. Pridajte majonézu, dochuťte soľou a čiernym korením a opäť premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Na konci pridajte nakrájané vajíčka a jemne premiešajte, aby sa netrhali.
  6. Tuniakový šalát servírujte na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Bon appétit! Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou je skvelou voľbou na každodenné jedlo, ktoré môžete prípraviť za menej ako 30 minút.

 

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Cnemcova píše:

    Recept znie super, určite vyskúšam! Ideálna voľba na letné dni.

  2. Alfonz Zemanova píše:

    Tento recept znie chutne a zdravo, ideálne na rýchly obed.

  3. Rozenberg Rozalia píše:

    Super recept! Rýchly a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť chutný a zdravý obed.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *