Vajíčková polievka predstavuje klasický, chutný a sýty pokrm, ktorý sa dá ľahko uvariť. Tu je slovenský recept:
Suroviny:
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Petržlenová vňať na dekoráciu
Vajíčková polievka
Postup:
- Na panvici rozohrejte trošku oleja a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Orestujte ju do zlatista.
- Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky. Dusťte ich niekoľko minút.
- Zalejte vývarom a varte, až kým sa zelenina v polievke neuvarí.
- Po uvarení zeleniny rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu pomocou mixéra alebo šľahača.
- Pridajte smotanu na varenie a zahrejte polievku.
- V miske vymiešajte vajcia a pridajte ich do polievky. Neustále miešajte, aby sa vajcia rovnomerne rozptýlili v celej polievke.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
- Servírujte posypané petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dobrú chuť!