Vajičková polievka s krupicou

Tu máte recept na polievku z vajec s krupicou v slovenskom štýle:

Zloženie:

  • 4 vajíčka
  • 1 cibuľa, drobne nakrájaná
  • 2 mrkvy, ošúpané a nakrájané na drobné kúsky
  • 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na drobné kúsky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/4 šálky krupice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu

 

Polievka z vajec s krupicou

Priebeh:

Ako uvariť vajcia?

Ako uvariť vajcia?

Čítať viac »

  1. Na panvici zohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu.
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a varte približne 5 minút, kým zelenina len mierne nezmäkne.
  3. Prilejte zeleninový vývar a nechajte zmes prevariť. Potom znížte teplotu a varte ďalších 10-15 minút, kým nie je zelenina dokonale uvarená.
  4. V rozsiahlej miske dôkladne vymiešajte vajcia a krupicu, aby bola zmes hladká.
  5. Pomaly vlejte vaječnú a krupicovú zmes do vriacej polievky za neustáleho miešania.
  6. Varte ešte asi 3-5 minút, kým sa polievka nezredukuje.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  8. Podávame polievku z vajec s krupicou posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! V prípade akýchkoľvek ďalších otázok sa neváhajte opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *