Tu je návod na prípravu polievky z vajec:
Suroviny:
- 4 vajcia
- 1 liter vývaru zo zeleniny
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
- 1 pór, olúpaný a nakrájaný na tenké kolieska
- 2 lyžice slnečnicového tuku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- 1 lyžica nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo kôpor) na dekoráciu
Polievka z vajec – Varecha
Postup:
- Najprv v hrnci zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich na strednom ohni, kým sa cibuľa nezjemní, približne 5 minút.
- Potom pridajte zemiaky, mrkvu a pór. Osoľte a okoreňte podľa preferencií. Nechajte ich dusiť približne 5 minút.
- K zeleninovej zmesi pridajte vývar a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte, kým nie sú zemiaky a zelenina mäkké, asi 15-20 minút.
- V malom hrnci uvarte vajcia na tvrdo. Ošúpte ich a nakrájajte na štvrtiny alebo plátky.
- Polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, kým nebude hladká.
- Na vrchu ozdobte nakrájanými vajciami a bylinkami.
- Podávajte teplú.
Verím, že vám bude chutiť!