Tu je recept na vajíčkovú polievku:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na plátky
  • 1 pór, očistený a nakrájaný na tenké krúžky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen alebo kôpor) na ozdobenie

 

Vajičková polievka – Varecha

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Sotéujte ich na strednom ohni, kým sa cibuľa nezmäkne, asi 5 minút.
  2. Pridajte zemiaky, mrkvu a pór. Osolte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ich dusiť asi 5 minút.
  3. Pridajte zeleninový vývar a privediete k varu. Znížte teplotu a nechajte variť, kým sa zemiaky a zelenina neuvária, asi 15-20 minút.
  4. V malom hrnci uvaríme vajcia na tvrdo. Ošúpeme a nakrájame na štvrtiny alebo plátky.
  5. Polievku zmiešajte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, kým nebude hladká.
  6. Vrch ozdobte nakrájanými vajcami a bylinkami.
  7. Podávajte horúcu.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *