Vyskúšajte domácu polievku s vajíčkami a rascou. Tu je slovenský recept:
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1 veľká hlávka červenej kapusty
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 zemiaky
- 1-2 mrkvy
- 2 lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Vajíčková polievka s rascou
Postup:
- V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa stanú priesvitné.
- Pridáme nakrájanú červenú kapustu a dusíme ju približne 10 minút, kým sa nezmäkne.
- Do hrnca dáme nakrájané zemiaky a mrkvu. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Varíme na nízkej teplote, kým nie sú zeleniny mäkké (asi 15-20 minút).
- Vajcia rozšľaháme v miske a postupne ich vmiešame do polievky, aby sme vytvorili farebný efekt.
- Polievku necháme variť ešte niekoľko minút, aby sa vajcia zrážali.
- Servírujeme teplú a ozdobíme nevtieravou vôňou kôpru.
Prajem dobrú chuť!