Varené zemiaky na šalát

Uvarené zemiaky vhodné na šalát predstavujú vynikajúcu prílohu, ktorá obohacuje pokrm o chuť, textúru a potrebné živiny. Predstavujeme jednoduchý recept na ich prípravu:

  1. Na začiatok dôkladne umyte zemiaky pod prúdom vody a odstráňte ich šupku.
  2. Rozkrájajte zemiaky na menšie časti, čím urýchlite proces varenia.
  3. V hrnci s vriacou osolenou vodou varte zemiaky, kým nezmäknú. Tento proces zvyčajne trvá asi 15-20 minút, v závislosti od veľkosti kúskov.
  4. Po uvarení nechajte zemiaky vychladnúť.
  5. Akonáhle sú zemiaky dostatočne vychladené, nakrájajte ich na menšie kocky alebo štvrtiny, podľa vlastných preferencií.
  6. Pripravte ostatné prísady na šalát, medzi ktoré patrí nakrájaná cibuľa, paprika, uhorka, vajíčka a podobne.
  7. Do zálievky pridajte olej, ocot, soľ, korenie a ďalšie ingrediencie podľa chuti, a všetko dôkladne premiešajte.
  8. V miske zmiešajte všetky zložky, vrátane nakrájaných zemiakov, a dôkladne premiešajte, aby sa všetko dokonale spojilo so zálievkou.
  9. Nechajte šalát chvíľu odpočívať v chladničke, aby sa chute navzájom prepojili.
  10. Chladený varený zemiakový šalát môžete podávať ako lahodnú prílohu k hlavnému jedlu, alebo ho vychutnať samostatne ako osviežujúce jedlo.

 

Uvarené zemiaky na šalát

Prajem dobrú chuť!

Ako upiecť zemiaky v rúre?

Ako upiecť zemiaky v rúre?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *