Varený králik nakyslo

 

Ak plánujete pripraviť králika na kyslo, odporúčame vyskúšať tento recept.

Složení:

  • 1 králik (rozporciovaný na kusy)
  • 2 cibule (nasekané na malé kocky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 250 ml bieleho vína
  • 250 ml vývaru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

 

Kyslý varený králik

Postup prípravy:

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte rozporciované kusy králika a osmažte ich zo všetkých strán, kým nebudú bledo sfarbené.
  4. Následne pridajte múku a za stáleho miešania nechajte zľahka opražiť.
  5. Prilejte víno a vývar, potom pridajte horčicu a dobre premiešajte všetky zložky.
  6. Osolte a okoreňte podľa chuti. Varíme králika na miernom ohni približne 30 až 40 minút, kým nebude mäso jemné.
  7. Na záver pridajte smotanu na varenie a nechajte ešte chvíľu povariť.
  8. Podávajte teplého vareného králika s prílohou podľa vášho výberu a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže úspešne pripraviť kyslého vareného králika. Prajeme dobrú chuť!

Varený králik nakyslo-2

Ryžový nákyp s jablkami a škoricou

Ryžový nákyp s jablkami a škoricou

Čítať viac »

2) Varený králik nakyslo

Kyslý varený králik patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie jedlá, ktoré môžeme nájsť v slovenskej kuchyni. Tento pokrm je obľúbený nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale aj pre svoje nutričné hodnoty. Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť túto špecialitu, ste na správnej ceste! V tomto článku vám prinášame recept, ktorý sa vám určite zapáči.

Potrebné ingrediencie na varenie

Na prípravu kyslého vareného králika si pripravte tieto ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 liter vody
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlenová vňať)

 

Podrobný postup

V nasledujúcich krokoch sa naučíte, ako správne pripraviť kyslého vareného králika:

  1. Začnite s dôkladným umytím králika a jeho nakrájaním na menšie kusy.
  2. Na panvici si orestujte nasekanú cibuľu a cesnak do svetlo zlatohnedej farby.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy a petržlen, a nechajte ich variť spoločne s cibuľou.
  4. Potom pridajte králika, osolte, okoreňte a varte asi 10 minút.
  5. Prilejte vodu, pridajte ocot a varte na nízkej teplote približne 1 hodinu, alebo kým nebude králik suficentne mäkký.
  6. Na konci varenia vmiešajte kyslú smotanu a varte ešte 5 minút. Podávajte horúce a ozdobte čerstvými bylinkami.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. alerka píše:

    Výnimočná kombinácia chutí, kyslosť perfektne dopĺňa jemnosť mäsa. Použitie čerstvých byliniek mu dodáva príjemnú arómu, a to varenie na pomalom ohni robí králika takmer rozpadávajúceho sa na jazyku. Určite odporúčam podávať s domácimi knedlíkmi alebo zemiakmi, aby ste si mohli vychutnať aj omáčku.

  2. Nikola17 píše:

    Recept na vareného králika nakyslo vyzerá skvelo, musím to určite vyskúšať!

  3. Zdenka Tatarka píše:

    Tento recept je veľmi detailný a ľahko pochopiteľný, určite si ho vyskúšam.

  4. Renata Jakubova píše:

    Varený králik nakyslo je jedno z mojich obľúbených jedál, rada si vyskúšam tento nový recept.

  5. Holub Stanislav píše:

    Mňam! Tento recept vyzerá super, už sa teším na to, ako si pripravím vareného králika nakyslo!