Ak hľadáte návod na vegetariánsku makarónovú bábovku, tu je jednoduchá a lahodná variácia:
Ingrediencie:
- 250 g uvarených makarónov
- 200 ml smotany na šľahanie
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- lyžička citrónovej kôry (nepovinné)
- maslo na natretie formy
- strúhanka na posypanie formy
Vegetariánska makarónová bábovka
Postup prípravy:
- Vytrete formu maslom a posypte strúhankou. Predtým si predohrejte rúru na 180 °C.
- Vo mixéri spojte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, až hmotnosť zľahka zosvetlí.
- Pridajte makaróny a mixujte na pomalšej úrovni, kým nie sú makaróny dôkladne skombinované s vajcami.
- Pridajte smotanu a znova miešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
- Pridajte múku, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Miešajte, kým sa všetko neprepojí do homogénnej zmesi.
- Nalejte cesto do pripravenej formy a uhladte povrch.
- Pečte v rúre približne 40-45 minút, alebo kým bábovka nezíska zlatohnedú farbu a neprejde testom so špáradlom.
- Nechajte bábovku chladnúť niekoľko minút vo forme, potom ju s opatrnosťou vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Táto chutná vegetariánska makarónová bábovka je vynikajúcou voľbou ako dezert alebo pochúťka. Môžete ju obohatiť o ovocie, šľahačku, alebo do cesta pridať oplatky, či inú príchuť podľa vašich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Vegetariánska makarónová bábovka
Ako si dopriať jedlo, ktoré osviežuje ducha? Dnes vám ponúkame jedinečný recept na vegetariánsku makarónovú bábovku. Tento recept je nielen skvelý na chuť, ale aj veľmi ľahký na realizáciu. Makarónová bábovka je perfektná na večeru alebo ako špeciálny dezert. Vyskúšajte to s nami!
Na prípravu tejto lahodnej pochúťky budete potrebovať:
- 250 g makarónov (vajíčkových alebo bezlepkových)
- 1 šálku nastrúhaného syra (parmezán alebo mozzarella)
- 2 vajíčka
- 1 šálku mlieka
- 1 cibuľu, nasekanú na malé kúsky
- 1 šálku nakrájanej papriky
- 1 šálku špenátu (čerstvého alebo mrazeného)
- soľ a korenie podľa preferencií
- olivový olej na opraženie
Postup prípravy vegetariánskej makarónovej bábovky
Aby ste si pripravili túto vegetariánsku špecialitu, riaďte sa nasledujúcimi jednoduchými krokmi:
- V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a uvarte makaróny podľa pokynov uvedených na obale.
- Na panvici zahrejte olivový olej, pridajte cibuľu a papriku, osmahnite do zlatista.
- Keď sú makaróny hotové, sceďte ich a pridajte do panvice s cibuľou a paprikou. Miešajte, kým sa všetko dôkladne neprepojí.
- V miske rozšľahajte vajcia, primixujte mlieko, soľ a korenie. Následne všetko zmiešajte s makarónami.
- Na záver pridajte nastrúhaný syr a špenát, všetko dôkladne zamiešajte.
- Zmes nalejte do formy na bábovku a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-35 minút.
Po upečení nechajte bábovku pár minút vychladnúť, potom ju vyklopte a servírujte. Tento recept je vynikajúcou voľbou pre vegetariánov i mäsových jedákov. Prajeme vám dobrú chuť!