Vianočná orechová roláda

Ak chcete pripraviť vianočnú orechovú roládu, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g mletých orechov
  • 50 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g jemných kryštálových orechov na posypanie
  • džem podľa vlastného výberu (napr. marhuľový, malinový alebo čučoriedkový)

 

Vianočná orechová roláda

Postup:

  1. Vajcia oddelte a bielka šľahajte na tuhý sneh.
  2. Vo vyššej miske vymiešajte žĺtka s cukrom. Pridajte mleté orechy, múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Potom pridajte šľahanú smotanu a opatrne zašľahajte všetko do hladka.
  3. Nakoniec pridajte snehový hlad z bielkov a premiešajte opatrne, aby ste zachovali vzdušnosť cesta.
  4. Plech na pečenie vysteľte pečiacim papierom a rozotrite naň cesto.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, alebo kým je roláda pekne zlatistá a pevná na dotyk.
  6. Po upečení vyberte roládu z rúry a nechajte ju vychladnúť.
  7. Keď je roláda dostatočne vychladnutá, odstráňte pečiaci papier a potrite ju džemom podľa vlastného výberu.
  8. Roládu opatrne zrolujte a posypte jemne nasekanými kryštálovými orechmi.
  9. Nechajte roládu ešte chvíľu odležať, aby sa ingrediencie spojili a zjemnili chuť.
  10. Podávajte nakrájanú na plátky.

Dúfam, že táto receptúra vám pomôže pri príprave vianočnej orechovej rolády. Prajem vám príjemné vianočné sviatky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *