Vianočné nepečené cukrovinky

Ahoj! Rada ti poskytnem pomoc s vianočnými dobrotami, ktoré sa nemusia piecť. Tu je niekoľko fantastických receptov, ktoré môžeš vyskúšať:

  1. Kokosové guľôčky: V miske premiešaj 200 g strúhaného kokosu, 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka, 1 lyžičku vanilkového extraktu a hrst jemných mandlí. Zmes tvaruj do malých guličiek a nechaj ich odpočívať v chladničke. Na záver ich môžeš obaliť v rozpustenej čokoláde.
  2. Medové perníčky: Spoj 250 g medu, 100 g masla, 1 vajce, 500 g múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku a 1 lyžičku perníkovej zmesi (škorica, klinčeky, hrejivé koreniny). Vytvor z tohto cesta a vykroj rôzne tvary podľa svojho vkusu. Peč na 180 °C približne 10 – 12 minút, kým nezískajú peknú zlatistú farbu.
  3. Orechové guľôčky: Spoj 200 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa a 2 lyžice rumu. Vytvor malé guľôčky a obaľ ich v práškovom cukre. Nechaj ich vychladnúť v chladničke.

 

Vianočné nepečené sladkosti

Ak ti niektorý z receptov nie je úplne jasný, neváhaj ma kontaktovať a ja ti poskytnem dodatočné vysvetlenia. Prajem ti príjemné vianočné pečenie!

 

Vianočné nepečené cukrovinky - 2

2) Vianočné nepečené cukrovinky

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na vianočné nepečené sladkosti, ktoré sú chutné a rýchle na prípravu. Tieto dobroty sú ideálne na sviatočný stôl alebo ako darček pre tvojich najbližších.

Potrebné suroviny:

  • 200 g sušienok (napr. detské piškóty alebo orechové sušienky)
  • 100 g vlašských orechov (môžeš použiť aj lieskové orechy alebo mandle)
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g horkej čokolády
  • 3 lyžice kakaa (nepovinné)
  • Čokoládová poleva (na ozdobenie, nepovinné)
  • Kokosové vločky (na posypanie, nepovinné)

Postup:

  1. Príprava sušienok: Sušienky rozdrv na jemné crumbs. Môžeš to urobiť pomocou mixéra alebo zabaliť do potravinovej fólie a rozdrviť s pomocou valca.

  2. Spracovanie orechov: Vlašské orechy nasekajte na malé kúsky. Ak chceš, môžeš ich najskôr opražiť na panvici, čím získajú intenzívnejšiu chuť.

  3. Roztopenie masla a čokolády: V malom hrnci rozpusť maslo a doň pridaj nalámanú horkú čokoládu. Miešaj, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká.

    Kuracie prsia: Recepty zdravé

    Kuracie prsia: Recepty zdravé

    Čítať viac »

  4. Zmiešanie surovín: Do väčšej misy pridaj rozdrvené sušienky, nasekané orechy, práškový cukor a kakao (ak ho používaš). Prelejte roztečenou čokoládou s maslom a všetko dobre premiešaj, kým sa všetky ingrediencie nespoja.

  5. Tvarovanie sladkostí: Z pripravenej zmesi vytvaruj malé guľôčky alebo placičky. Ukladaj ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  6. Chladenie: Nepečené sladkosti ulož do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby stuhli.

  7. Ozdobenie: Po stuhnutí môžeš sladkosti pokryť čokoládovou polevou a posypať kokosovými vločkami podľa vlastného vkusu.

  8. Podávanie: Po stuhnutí sú sladkosti pripravené na podávanie alebo darovanie. Ulož ich do peknej krabičky alebo na tanier a užívaj si ich s rodinou a priateľmi.

Prajem ti dobrou chuť a šťastné a veselé Vianoce!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *