Vianočné recepty - slané

 

  1. Slaný vianočný koláč s lososom a špenátom

     

    Ingrediencie:

    • 250 g hladkej múky
    • 125 g masla
    • 1 vajce
    • 200 g lososa
    • 100 g čerstvého špenátu
    • 100 g hrubo nastrúhaného syra
    • soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup:

    1. V miske skombinujte múku, maslo a vajce, a vytvorte cesto.
    2. Rozváľajte cesto na tenký plát a preneste ho do koláčovej formy.
    3. Na cesto natrite špenát, navrch položte lososa a posypte syrom.
    4. Osolte a okoreňte podľa vašich preferencií.
    5. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu.

 

Vianočné recepty – slané

  1. Kapustový šalát s hrozienkami a orechmi

     

     

    Ingrediencie:

    • 400 g čerstvej kapusty, nakrájanej na jemné rezance
    • 100 g hrozienok
    • 50 g nasekaných vlašských orechov
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja
    • 2 polievkové lyžice jablkového octu
    • soľ a čierne korenie podľa chuti

    Postup:

    1. V miske zmiešajte kapustu, hrozienka a orechy.
    2. V oddelenej miske vytvorte zmes oleja, octu, soli a korenia, a dôkladne premiešajte.
    3. Nalejte zmes z olivového oleja a octu na kapustu a poriadne premiešajte.
    4. Nechajte šalát odpočívať v chladničke približne 30 minút, aby sa chute dobre prepojili.
    5. Podávajte chladený ako súčasť vášho vianočného menu.
  2. Mix slaných krekrov so zeleninovým dipom

     

    Ragú polievka s kuracím mäsom

    Ragú polievka s kuracím mäsom

    Čítať viac »

     

    Ingrediencie:

    • 200 g slaných krekrov
    • 100 g cherry paradajok, rozrezaných na polovice
    • 100 g mini mozzarely
    • 50 g olív
    • 1 polievková lyžica olivového oleja
    • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
    • 1 čajová lyžička čierneho korenia
    • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy

    Postup:

    1. V miske zmiešajte krekry, cherry paradajky, mini mozzarellu a olivy.
    2. Oddelene v nádobe premiešajte olivový olej, bazalku, čierne korenie a citrónovú šťavu, aby ste pripravili zeleninový dip.
    3. Podávajte krekry s dipom ako snack pre vašich hostí.

Prajem vám mnoho úspechov pri príprave týchto slaných vianočných pokrmov! Ak máte ďalšie otázky, pokojne sa opýtajte.

Vianočné recepty - slané-2

2) Vianočné recepty – slané

Vianoce predstavujú čas radosti, rodinnej pohody a vychutnávania si vynikajúcich jedál. Slané vianočné recepty sú často kľúčovým prvkom každého sviatočného stola. Ich rôznorodosť dokáže uspokojiť všetky chuťové preferencie, od tradičných predkrmov až po originálne hlavné jedlá.

Obľúbené Vianočné Slané Recepty

Medzi najznámejšie slané jedlá patrí kapustnica, smažené rybie filé a plnené pečivo. Tieto pokrmy sú nielen delikátne, ale aj bohaté na tradície. Kapustnica, ako slovenský symbol vianočného obdobia, sa sústreďuje na lahodný vývar z kyslej kapusty a údeného mäsa, pričom môže obsahovať množstvo korenín. Nezabudnite na kvalitné suroviny, ktoré oživia vaše recepty.

Návod na Prípravu Slaných Pochúťok

Pokiaľ hľadáte recept, ktorý si získá srdcia vašich blízkych, vyskúšajte klasické plnené knedle s bryndzou a zemiakmi. Tieto knedle sú výnimočné svojou príchuťou a sú ideálne ako predkrm. Na prípravu začnite varením zemiakov a ich následným rozmačkaním. Potom pridajte bryndzu a formujte guľky, ktoré postupne varíme vo vriacej vode. Čo sa týka korenia, neváhajte s množstvom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Molnarova Albin píše:

    S týmto receptom na vánočný koláč určite prekvapím svojich hostí. Myslím, že sa bude všetkým páčiť!

  2. Vitazoslav05 píše:

    Vďaka za skvelé recepty! Teším sa, že ich vyskúšam na Vianoce.