- Slaný vánoční koláč s lososem a špenátem
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 vajce
- 200 g lososa
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g nahrubo nastrúhaného syra
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte múku, maslo a vajce, a vytvorte z toho cesto.
- Rozvaľkajte cesto na tenký plát a premiestnite ho do tortovej formy.
- Na cesto rozotrite špenát, položte naň lososa a posypte syrom.
- Soľte a okoreňte podľa chuti.
- Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým koláč nezhnedne.
Vianočné recepty – slané
- Slaný kapustový šalát s hrozienkami a orechmi
Ingrediencie:
- 400 g čerstvej kapusty, nakrájanej na rezance
- 100 g hrozienok
- 50 g vlašských orechov, nasekaných
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice jablkového octu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte kapustu, hrozienka a orechy.
- V separátnej miske vytvorte zmes oleja, octu, soli a korenia, a dôkladne premiešajte.
- Nalejte zmes z olivového oleja a octu na kapustu a dobre premiešajte.
- Nechajte šalát odpočinúť v chladničke približne 30 minút, aby sa chutne prepojili.
- Podávajte chladený ako súčasť vášho vianočného menu.
- Slaný krekrový mix so zeleninovým dipom
Ingrediencie:
- 200 g slaných krekrov
- 100 g cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 100 g mini mozarely
- 50 g olív
- 1 olivový olej
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžčica čierneho korenia
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup:
- V miske zmiešajte krekry, cherry paradajky, mini mozzarellu a olivy.
- Oddelene v sitku premiešajte olivový olej, bazalku, čierne korenie a citrónovú šťavu, aby ste vytvorili zeleninový dip.
- Podávajte krekry s dipom ako občerstvenie pre vašich hostí.
Prajem vám všetko najlepšie pri príprave týchto vianočných slaných receptov! Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa opýtať.
2)
Vianoce sú časom radosti, rodinnej pohody a pochutnávania si na výnimočných jedlách. Slané vianočné recepty sú často srdcom každého sviatočného stola. Ich rozmanitosť dokáže uspokojiť všetky chute, od klasických predkrmov až po jedinečné hlavné chody.
Obľúbené Slané Vianočné Recepty
Medzi najpopulárnejšie slané jedlá patrí kapustnica, vyprážané rybie filetky a plnené pečivo. Tieto jedlá sú nielen chutné, ale aj plné tradície. Kapustnica, ako slovenský symbol Vianoc, je zameraná na lahodný vývar z kyslej kapusty a údeného mäsa, pričom môže obsahovať aj množstvo korenín. Tak nezabudnite na kvalitné ingrediencie, ktoré vaše recepty oživia.
Návod na Prípravu Slaných Dobrot
Ak hľadáte recept, ktorý si získa srdcia vašich blízkych, vyzkúšajte klasické plnené knedle s bryndzou a zemiakmi. Tieto knedle sú výnimočné svojou chutí a sú ideálnym predkrmom. Na prípravu začnite varením zemiakov a ich rozmačkaním. Potom pridajte bryndzu a formujte guľky, ktoré následne varíme vo vriacej vode. Pokiaľ ide o korenie, neukladajte sa lobtu!
S týmto receptom na vánočný koláč určite prekvapím svojich hostí. Myslím, že sa bude všetkým páčiť!
Vďaka za skvelé recepty! Teším sa, že ich vyskúšam na Vianoce.