Vietnamská polievka Pho
Pho predstavuje typické pokrm z vietnamskej gastronomie, ktorý je známy na celom svete. Táto chutná polievka je bohatá na arómy a obsahuje rôzne koreniny a ingrediencie.
Složky:
- 1 kg hovädzieho mäsa na varenie (sviečková, plece)
- 4 kusy celých škoricových tyčiniek
- 4 kusy celých zázvorových koreňov
- 6 kusov klinčekov
- 1 kus hviezdicového anízu
- 1,5 kg hovädzieho vývaru
- 500 g ryže na pho
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky cukru
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Sójová omáčka
- Ostrý ocot
- Rôzne bylinky (thajská bazalka, koriander, mäta)
- Osviežujúca zálievka z citrónovej šťavy
Vietnamská polievka PHO
Návod:
- Do hrnca s hovädzím vývarom vložte hovädzie mäso, celé škoricové tyčinky, klinčeky, zázvor a hviezdicový aníz. Dusíme približne 45 minút až jednu hodinu na slabom ohni, kým mäso nespozná svojou jemnosťou a šťavnatosťou.
- Do veľkej misy vložte ryžu na pho a prelejte horúcim vývarom. Privedieme do varu a varíme, až kým ryža nebude mäkká.
- Polievku ochutnajte so soľou, cukrom, sójovou omáčkou a ostrým octom podľa svojho vkusu.
- Do základnej polievky pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a varte ďalších 5 minút.
- Podávajte polievku teplú, ozdobenú rôznymi bylinkami a pridajte citrónovú šťavu podľa potreby.
Dúfam, že si na tejto vynikajúcej Vietnamskej polievke Pho pochutnáte!