Vietnamská polievka Pho
Pho je emblematická jedlá z vietnamskej kuchyne a je známa po celom svete. Táto lahodná polievka je plná arómy a je vyprážaním rozličných dochucovačov a ingrediencií.
Zložky:
- 1 kg hovädzieho mäsa na varenie (sviečková, plece)
- 4 kusy haneliek škorice
- 4 kusy haneliek zázvoru
- 6 kusov klinčekov
- 1 kus hviezdičky anízu
- 1,5 kg hovädzieho vývaru
- 500 g ryže miešaného prívesku
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky cukru
- 1 veľký cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Sójová omáčka
- Ríbezový ocot
- Rôzne bylinky (thajská bazalka, koriander, mäta)
- Zálievka z citrónovej šťavy
Vietnamská polievka PHO
Postup:
- Vložte hovädzie mäso, hanelky škorice, klinčeky, hanelky zázvoru a hviezdičku anízu do hrnca s hovädzím vývarom. Duste asi 45 minút až hodinu na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Vložte miešaný prívesok do veľkej misy a prelijte horúcim vývarom. Priveďte do varu a varíme, kým miešaný prívesok nie je mäkký.
- Ochutnajte polievku so soľou, cukrom, sójovou omáčkou a ríbezovým octom podľa chuti.
- Do základnej polievky pridajte nakrájaný cibuľu a cesnak a pokračujte varením asi 5 minút.
- Podávajte polievku horúcu, ozdobte rôznymi bylinkami a pridajte citrónovú šťavu podľa chuti.
Dúfam, že si vychutnáte tieto výborné Vietnamská polievka Pho!
Skusim ju dnes pripraviť, ak sa podarí.
Ale kde kupim bambusove kusky?