Výborna čokoládová poleva

Plánujete vytvoriť vynikajúcu čokoládovú polevu? Rád vám s tým asistujem! Tu je jednoduchý návod na skvelú čokoládovú glazúru:

Zloženie:

  • 200 gramov horkej čokolády
  • 100 gramov mliečnej čokolády
  • 100 gramov šľahačky
  • 50 gramov masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

 

Úžasná čokoládová glazúra

Postup:

  1. Najskôr nakrájajte horkú a mliečnu čokoládu na menšie kusky a vložte ich do misky.
  2. V hrnci ohrejte šľahačku spolu s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nezačne jemne bublinať.
  3. Z vriacej šľahačky nalejte na nakrájanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevytvorí hladkú glazúru.
  4. Pridajte maslo a vanilkový extrakt a opäť premiešajte, kým sa všetky zložky nepoja prenikavo.
  5. Nechajte polevu mierne vychladnúť pred použitím. Ešte sa trochu ohrieva pri aplikácii na tortu alebo pečivo.

Takto pripravená čokoládová poleva je skvelá na dekorovanie tort, muffín, dezertov alebo iných pochúťok. Prajem vám dobrú chuť!

 

Výborna čokoládová poleva - 2

Brokolicovo hráškova polievka

Brokolicovo hráškova polievka

Čítať viac »

2) Výborna čokoládová poleva

Každý milovník dezertov vie, že čokoládová glazúra dokáže aj najjednoduchší zákusok premeniť na niečo výnimočné. V dnešnom príspevku sa s vami podelíme o unikátny recept na domácu čokoládovú polevu, ktorá je nielen ľahko pripravená, ale aj nesmierne chutná. Poďme sa do toho pustiť!

Na výrobu tejto vynikajúcej čokoládovej polevy budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 200g kvalitnej tmavej čokolády (minimálne 70% kakaa)
  • 100ml smotany na šľahanie
  • 50g masla
  • 2 lyžice práškového cukru (podľa chuti)

Postup na prípravu

Príprava tejto chutnej čokoládovej polevy je jednoduchá a rýchla. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Najprv nalomte čokoládu na malé kocky a vložte ju do misky.
  2. V malom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie, kým nezačne jemne vrieť. Potom ju nalijte na čokoládu.
  3. Počkajte niekoľko minút, aby sa čokoláda roztopila, a potom všetko dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.
  4. Pridajte maslo a práškový cukor a pokračujte v miešaní, až kým sa všetko neprepojí.

Vidíte, čokoládová poleva je pripravená na použitie! Môžete ju naliať na koláče, muffiny alebo iné dezerty a vychutnávať si túto lahodnosť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *