Výborná gulášovka

 

Nechajte sa potešiť skvelou gulášovou polievkou! Tu je rýchly a nenáročný recept:

Čo budete potrebovať:

  • 500 gramov hovädzieho mäsa, nakrájaného na kusy
  • 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 2 papriky, nakrájané na pásiky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

 

Skvelá gulášová polievka

Návod na prípravu:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú zlatnúť.
  2. Pridajte hovädzie maso a smažte, kým nezmení farbu zo všetkých strán.
  3. Pridajte sladkú a mletú červenú papriku a dobre premiešajte, aby sa mäso obalilo korením.
  4. Pridajte nakrájané papriky a zemiaky a dôkladne premiešajte.
  5. Zalejte hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom ohni približne 1 hodinu, kým nie je mäso šťavnaté a zemiaky uvarené.
  6. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  7. Podávajte s čerstvou bagetou alebo knedľou.

Verím, že si skvelú gulášovú polievku vychutnáte! Dobrú chuť!

Výborná gulášovka-2

Jablko kalórie

Jablko kalórie

Čítať viac »

2) Výborná gulášovka

Gulášová polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá slovenskej kuchyne. Táto chutná a sýta polievková špecialita je ideálna na zahriatie počas chladných dní. V nadchádzajúcom recepte vám predstavíme originálny spôsob, ako pripraviť vynikajúcu gulášovku, ktorá vás určite nadchne svojou výnimočnou chuťou.

Ingrediencie na gulášovú polievku

Na prípravu gulášovej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (najlepšie krkovička)
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 0,5 litra hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • lyžica masla na opraženie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Príprava

Začneme tým, že na masle opražíme nakrájanú cibuľu do zlato-hneda. Následne pridáme nakrájané hovädzie mäso a restujeme, kým nezmení svoju farbu. Potom pridáme nasekaný cesnak, mletú papriku, soľ a korenie. Po dôkladnom premiešaní zalijeme vývarom a varíme na slabom ohni približne 1,5 hodiny.

Po uplynutí času pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a papriku. Varíme, kým sú všetky zložky pekne mäkké. Gulášovú polievku podávame horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom po boku. Príprava tohto receptu na gulášovú polievku je jednoduchá, no prinesie vám množstvo radosti a výbornej chuti!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na gulášovku je skvelý! Milujem, ako sú ingrediencie jednoduché a dostupné. Vždy, keď varím guláš, cítim sa ako majster kuchyne. Odporúčam ho všetkým, ktorí si chcú pochutnať na niečom výnimočnom!

  2. SovaMúdra píše:

    Gulášovka je moja obľúbená polievka! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a určite ho vyskúšam. Je úžasné, ako dokáže jedlo zohriat naše srdcia aj počas chladných dní. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre, ako vyzerá!

  3. Kocurik93 píše:

    Wow, gulášovka znie fantasticky! Mám rád recepty, ktoré sú rýchle a jednoduché. Určite sa pustím do varenia. Teším sa na tú lahodnú chuť a dúfam, že osloví aj moju rodinu!

  4. ZelenýHrášok píše:

    Tento recept je super! Gulášovku robím pravidelne a vždy je to hit. Je to také chutné jedlo pre celú rodinu. Určite to vyskúšam podľa vášho postupu a verím, že dopadne skvele!

  5. MačkaNaStrome píše:

    Gulášovka patrí medzi moje najobľúbenejšie jedlá! Tento recept sa mi páči svojou jednoduchosťou. Rada experimentujem s rôznymi prísadami a tento návod mi dáva skvelé inšpirácie na nové chutné variácie!