Nechajte sa potešiť skvelou gulášovou polievkou! Tu je rýchly a nenáročný recept:
Čo budete potrebovať:
- 500 gramov hovädzieho mäsa, nakrájaného na kusy
- 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 2 papriky, nakrájané na pásiky
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na opraženie
Skvelá gulášová polievka
Návod na prípravu:
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú zlatnúť.
- Pridajte hovädzie maso a smažte, kým nezmení farbu zo všetkých strán.
- Pridajte sladkú a mletú červenú papriku a dobre premiešajte, aby sa mäso obalilo korením.
- Pridajte nakrájané papriky a zemiaky a dôkladne premiešajte.
- Zalejte hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom ohni približne 1 hodinu, kým nie je mäso šťavnaté a zemiaky uvarené.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s čerstvou bagetou alebo knedľou.
Verím, že si skvelú gulášovú polievku vychutnáte! Dobrú chuť!
2) Výborná gulášovka
Gulášová polievka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá slovenskej kuchyne. Táto chutná a sýta polievková špecialita je ideálna na zahriatie počas chladných dní. V nadchádzajúcom recepte vám predstavíme originálny spôsob, ako pripraviť vynikajúcu gulášovku, ktorá vás určite nadchne svojou výnimočnou chuťou.
Ingrediencie na gulášovú polievku
Na prípravu gulášovej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa (najlepšie krkovička)
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 0,5 litra hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- lyžica masla na opraženie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava
Začneme tým, že na masle opražíme nakrájanú cibuľu do zlato-hneda. Následne pridáme nakrájané hovädzie mäso a restujeme, kým nezmení svoju farbu. Potom pridáme nasekaný cesnak, mletú papriku, soľ a korenie. Po dôkladnom premiešaní zalijeme vývarom a varíme na slabom ohni približne 1,5 hodiny.
Po uplynutí času pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky a papriku. Varíme, kým sú všetky zložky pekne mäkké. Gulášovú polievku podávame horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom po boku. Príprava tohto receptu na gulášovú polievku je jednoduchá, no prinesie vám množstvo radosti a výbornej chuti!