Výborna kačacia pečeň

Ak chcete pripraviť výbornú kačaciu pečeň, môžete vyskúšať tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 400 g kačacej pečene
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky červeného vína (napr. Marsala)
  • Čerstvo nasekaná petržlenová vôňa na ozdobenie

 

Výborna kačacia pečeň

Postup:

  1. Zagotujte hrniec s vodou a varte kačaciu pečeň 2-3 minúty, aby ste odstránili nepríjemnú pachuť.
  2. Opláchnite pečeň studenou vodou a osušte papierovým uterákom.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
  4. Pridajte kačaciu pečeň na panvicu a pridajte soľ a korenie. Smažte pečeň z oboch strán, až kým sa vonkajšia časť pečene nenasaje a vnútro zostane ružové.
  5. Keď je pečeň hotová, prilejte červené víno. Znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť v pochúťkach asi 2-3 minúty, aby sa spojili chute.
  6. Pečeň vložte na taniere a ozdobte čerstvou petržlenovou vôňou.
  7. Podávajte ešte teplú a odporúčam ju podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom a prílohou zeleninového šalátu.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto výbornej kačacej pečeni!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *