Výborna kačacia pečeň

Ak máte záujem o prípravu lahodnej kačacej pečene, odporúčam vám absolvovať tento jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 400 g kačacej pečene
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, posekané
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1/4 šálky červeného vína (napríklad Marsala)
  • Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Lahodná kačacia pečeň

Pokyny:

Karfiólove halušky s pestom

Karfiólove halušky s pestom

Čítať viac »

  1. V hrnci priveďte vodu do varu a kuchyňu s kačacou pečeňou varte 2-3 minúty, aby ste sa zbavili nepríjemnej chuti.
  2. Pečeň dôkladne opláchnite studenou vodou a osušte ju papierovým uterákom.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a potom pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich do zlatista.
  4. Na panvicu vložte kačaciu pečeň a dochuťte soľou a korením. Smažte ju z oboch strán, až kým sa povrch neuzavrie a vnútro ostane ružové.
  5. Akonáhle je pečeň pripravená, pridajte červené víno. Znížte teplotu a nechajte pečeň dusiť v omáčke približne 2-3 minúty pre dokonalé prepojenie chutí.
  6. Pečeň servírujte na taniere a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávajte ešte teplú, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom a prílohou zeleninového šalátu.

Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú kačaciu pečeň!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *