Ak máte chuť na výbornú kelovú polievku, tu je jednoduchý recept po slovensky, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 mrkvy, nakrájané na plátky
- 1 zelerový koreň, nakrájaný na plátky
- 4 šalotky, nakrájané na plátky
- 1 malá hlava kelu, jemne nakrájaná
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Výborná kelová polievka
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a šalotky, kým sa nezmäknú.
- Pridajte nakrájaný kel a krátko opražte.
- Zalejte zeleninovým vývarom a povarte 20-25 minút, kým sa kel zmäkne.
- Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Keď je polievka hotová, podávajte ju teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo krekrami.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť výbornú kelovú polievku! Dobrú chuť!