Výborná punčová poleva

Predkladám ti recept na výbornú punčovú polevu:

Ingrediencie:

  • 250 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 100 ml rumu

 

Chutná punčová poleva

Postup prípravy:

  1. V hrnci spoj pomarančovú šťavu s cukrom. Postav hrniec na stredný plameň a varuj, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Medzitým v miske zmixuj kukuričný škrob s trochou vody, až kým nevytvoríš hladkú zmes.
  3. Pridaj pripravenú zmes škrobu do hrnca s pomarančovou šťavou a cukrom a var pri neustálom miešaní, kým poleva nezhustne.
  4. Ako sa poleva začne zahusťovať, pridaj rum a dôkladne všetko premiešaj.
  5. Priprav si chutnú palacinku a natri ju polevou. Môžeš tiež pridať kúsok zmrzliny alebo čerstvé ovocie pre dokonalý gurmánsky zážitok.
  6. Na záver posyp palacinky práškovým cukrom a podávaj. Prajem ti dobrú chuť!

Poznámka: Množstvo polevy a rumu si môžeš prispôsobiť podľa svojich preferencií. Príjemné varenie!

 

Výborná punčová poleva - 2

2) Výborná punčová poleva

Punčová poleva patrí medzi veľmi obľúbené prvky slovenskej kuchyne, pridáva koláčom a dezertom fantastickú chuť a atraktívny vzhľad.

Tento jedinečný recept ti ukáže, ako si jednoducho pripravíš skvelú punčovú polevu doma. Ideálny doplnok ku všetkým tvojim pečeným pochúťkam!

Na výrobu punčovej polevy budeš potrebovať nasledujúce zložky:

Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou

Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou

Čítať viac »

  • 200g práškového cukru
  • 120ml vody
  • 50ml citrónovej šťavy
  • 10ml rumu (podľa chuti)
  • Potravinárska farba (podľa želania)

 

Postup na prípravu polevy

1. Začni tak, že do hrnca naleješ vodu a prisypeš práškový cukor. Pomalým varom a neustálym miešaním zabezpeč, aby sa cukor úplne rozpustil.

2. Keď zmes začne vrieť, pridaj citrónovú šťavu a rum. Dobre premiešaj, aby sa ingrediencie spojili.

3. Var na miernom ohni približne 5 až 10 minút, kým sa zmes jemne nezredukuje a nezíska sirupovú konzistenciu.

4. Na záver varenia môžeš pridať aj potravinársku farbu, ak chceš zvýrazniť vzhľad polevy.

5. Nechaj polevu chvíľku vychladnúť pred jej aplikáciou. Môžeš ju použiť na koláče, muffiny alebo iné dezerty.

Takto jednoducho si dokážeš doma vyrobiť vynikajúcu punčovú polevu, ktorá zahrieva každého. Prajeme ti dobrú chuť a veľa šťastia pri pečení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *