Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami.

Ingrediencie:

  • 4 kusy vykostených kuracích stehien
  • 1 šálka ryže
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kusy
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekávané
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička korenia na kuracie mäsko
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 vajce
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • krokety

 

Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami

Postup:

  1. Vykostené stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. Ostrým nožom odstráňte prebytočný tuk a kožu z povrchu mäsa. Na každom stehne vytvorte malý vreckový rez a jemne ho roztvorte.
  2. Ryžu varte podľa pokynov na obale, až kým nie je mäkká, ale nie rozvarená. Potom ju nechajte vychladnúť.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom dozlatista. Pridajte korenie na kuracie mäso a orestujte ešte niekoľko minút.
  4. V miske zmiešajte vychladnutú ryžu s orestovanou zmesou a dôkladne premiešajte. Dochutťe soľou a čiernym korením podľa potreby.
  5. Naplňte vrecká na vykostených kuracích stehnách pripravenou ryžovou zmesou a dôkladne ich uzavrite.
  6. Vajce rozšľahajte v miske pomocou vidličky a v ďalšej mise pripravte strúhanku.
  7. Stehná najprv ponorte do rozšľahaného vajca a následne ich obalte v strúhanke, aby boli rovnomerne pokryté.
  8. Vyprážajte plnené stehná v dostatočne veľkom množstve oleja na stredne silnom ohni, kým nebudú zlatisté a mäso je všetko prepečené.
  9. Po vyprážaní nechajte stehná odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili nadbytočného oleja.
  10. Podávajte plnené stehná spolu s ryžou a krokety, môžete ich doplniť orestovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Pac na kuracie prsia

Pac na kuracie prsia

Čítať viac »

Ingrediencie:

Na plnené stehná:

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 200 g mletého mäsa (bravčového alebo kuracieho)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 100 g tvrdého syra (nasekaného na drobné kocky)
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky
  • olivový olej na opekanie

Na ryžu:

  • 200 g ryže (dlhozrnná alebo basmati)
  • 400 ml vody alebo vývaru
  • soľ podľa chuti
  • 1-2 polievkové lyžice masla

NaKroketky:

  • 300 g zemiakov (uvarených a rozpučených)
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

Príprava plnených stehien:

  1. Rúra: Najprv predhrejeme rúru na 180°C.
  2. Plnka: Na panvici zahrejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú. Necháme vychladnúť.
  3. Mäso: V miske spojíme mleté mäso, orestovanú cibuľu a cesnak, tvrdý syr, vajce, majoránku, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
  4. Plnenie: Vykostené kuracie stehná opatrne rozklepeme, dochutíme soľou a korením. Na každé stehno nanesieme plnku a pevne ich zrolujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a na 10 minút uložíme do chladničky.
  5. Pečenie: Zrolované stehná presunieme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút, kým nie sú upečené a zlatisté.

Príprava ryže:

  1. Varíme ryžu: V hrnci privedieme k varu vodu alebo vývar. Pridáme ryžu a soľ. Zakryjeme a na miernom ohni varíme podľa pokynov na obale, asi 15-20 minút. Na konci varenia vmiešame maslo.

Príprava krokiet:

  1. Kroketky: V miske skombinujeme rozpučené zemiaky, múku, vajce, soľ a korenie. Hmotu dobre premiešame, až vznikne cesto.
  2. Tvarovanie: Z cesta formujeme malé guľôčky alebo valčeky.
  3. Vyprážanie: Na panvici zahrejeme olej a krokety vyprážame do zlatista. Potom ich prenesieme na papierovú utierku, aby sme odstránili nadbytočný olej.

Servírovanie:

Na tanier servírujeme plnené stehná spolu s pripravenou ryžou a krokety. Môžete doplniť aj čerstvou zeleninou alebo šalátom na dekoráciu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Petrovicky Kristian píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!

  2. Metod Hantuchova píše:

    Neskutočne chutné jedlo, ďakujem za recept!

  3. Jozefina58 píše:

    Tento recept je pre mňa ako stvorený, veľmi sa mi páči.

  4. Anonym píše:

    Skvelý návod! Síce na to nie som najlepší kuchár, ale pokúsim sa.

  5. Godolova Kvetoslava píše:

    Vyzerá to super! Už sa neviem dočkať, kedy si to uvarím doma.

  6. Branislav73 píše:

    Skvelé jedlo. Určite vyskúšam tento recept.

  7. Talianova Lubica píše:

    Takéto jedlá milujem! Budem mať o zábavu v kuchyni postarané.

  8. Tatarka Nora píše:

    Neviem sa dočkať, kedy ochutnám. Vyzerá to fantasticky!

  9. Kornelia95 píše:

    Vyzera to velmi chutne! Musim to skusit.

  10. Ysedliak píše:

    Tato receptura je super, pekne popisane kroky.

  11. Dionyz07 píše:

    Chutovo to musi byt lahke a vydatne jedlo.