Vyprážaná bravčová pečeň

Pokiaľ sa chystáte pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Zloženie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 šálka hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová pečeň

Postup prípravy:

  1. Na začiatok umyte bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju pomocou papierového uteráka.
  2. Pečeň nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1/2 cm.
  3. Do jednej misky rozšľahajte vajcia.
  4. Vo väčšej miske zmiešajte múku, soľ a mleté čierne korenie.
  5. V hrnci zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  6. Každý kúsok bravčovej pečene najprv namočte do rozšľahaných vajec a následne do múky, aby bol dokonale obalený.
  7. Opatrne umiestnite obalené kúsky pečene do horúceho oleja.
  8. Vyprážajte pečeň z oboch strán, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu.
  9. Hotové kusy pečene odložte na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej.

Vyprážaná bravčová pečeň tvorí výbornú hlavnú porciu alebo môžu byť plátky podávané ako príloha k zemiakovému šalátu či cestovinám. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Vyprážaná bravčová pečeň - 2

2) Vyprážaná bravčová pečeň

Zloženie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL jemnej papriky (voliteľné)
  • Olej na vyprážanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    Pohánková polievka s hubami

    Pohánková polievka s hubami

    Čítať viac »

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Následne ju nakrájame na tenšie plátky (približne 1-2 cm hrubé).
    • Plátky osolíme a okoreníme čiernym korením a, ak si prajete, aj jemnou paprikou. Necháme marinovať približne 15-20 minút.
  2. Príprava obalu:

    • Na jednej miske si pripravenú hladkú múku, na druhej rozšľahané vajcia a na tretej strúhanku.
  3. Obalovanie pečene:

    • Každý plátok pečene najskôr obalíme v múke, následne ponoríme do rozšľahaných vajec a nakoniec obalíme v strúhanke. Dbáme na to, aby boli plátky úplne obalené.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja (asi 1 cm vysokú vrstvu). Keď olej začne byť dostatočne horúci, opatrne umiestňujeme obalené plátky pečene.
    • Vyprážame na strednom ohni približne 3-4 minúty z oboch strán, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Dokončenie:

    • Hotové plátky pečene preložíme na papierovú utierku, aby sme zbavili prebytočného oleja.
    • Na panvici môžeme na zvyšku oleja osmažiť nakrájanú cibuľu a cesnak, ktorými môžeme podávať vyprážanú pečeň.
  6. Servírovanie:

    • Vyprážanú pečeň podávame teplú, najlepšie s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *