Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi

Príprava vyprážanej pečene v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi je jednoduchá a chutná. Tu je recept:

Suroviny:

  • 500 g pečene (hovädziej alebo bravčovej)
  • 2-3 vajcia
  • 100 g múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olej na smaženie
  • 500 g nových zemiakov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • petržlen (na ozdobu)

 

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi

Postup:

  1. Pripravte si pečeň tak, že ju nakrájajte na tenké plátky. Osolte ju a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.
  2. V miske si rozmixujte vajcia a pridajte múku. Ochutnajte soľou a mletým čiernym korením.
  3. Do mixu pridajte pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú čili papričku. Premiešajte.
  4. V panvici zohrejte olej na stredne silnom ohni.
  5. Plátky pečene ponorte do cestíčka a dôkladne obaľte.
  6. Vyprážajte pečeň vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezhnedne a nezarumení.
  7. Na vedľajšej panvici si rozohrejte maslo a pridajte očistené a pokrájané nové zemiaky. Opečte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  8. Servírujte vyprážanú pečeň s opekanými novými zemiakmi. Ozdobte petržlenom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na vyprážanú pečeň:

  • 500 g pečene (môže byť bravčová, hovädzia alebo kuracia)
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky kryštálovej soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky cayenského korenia (alebo podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

Na opekané nové zemiaky:

  • 500 g nových zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvý rozmarín alebo petržlenová vňať (na posypanie)

Postup:

  1. Príprava zemiakov:

    • Nové zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti).
    • V hrnci priveďte k varu osolenú vodu a pridajte zemiaky. Varíme ich 10-15 minút, kým nie sú mäkké, ale stále držia tvar. Potom ich sceďte.
  2. Opekanie zemiakov:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte prelisovaný cesnak a opražte ho do zlato-hneda.
    • Pridajte uvarené zemiaky a osmažte ich dozlatista z každej strany. Počas opiekania ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opiekli. Na konci posoľte podľa chuti a posypte nasekaným rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou.
  3. Príprava pečene:

    • Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Osolte a okoreňte podľa chuti.
    • V miske zmiešajte hladkú múku, papriku, čierne korenie, cayenské korenie a soľ.
    • V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom.
    • Plátky pečene najprv obalujte v múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a nakoniec opäť obalte v múke.
  4. Vyprážanie pečene:

    • Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vkladajte obalené plátky pečene a vyprážajte ich 3-4 minúty z každej strany do zlato-hneda.
  5. Servírovanie:

    • Hotovú vyprážanú pečeň položte na tanier vedľa opečených nových zemiakov. Môžete pridať aj čerstvý šalát alebo grilovanú zeleninu ako prílohu.
    • Na záver, podľa chuti, môžete pokvapkať citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *