Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi

 

Príprava vyprážanej pečene v pikantnom obale s opekanými mladými zemiakmi je nenáročná a lahodná. Tu je recept:

Suroviny:

  • 500 g pečene (hovädziny alebo bravčoviny)
  • 2-3 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa preferencií)
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa preferencií)
  • olej na vyprážanie
  • 500 g mladých zemiakov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • petržlen (na ozdobenie)

 

Vyprážaná pečeň v pikantnom obale s opekanými mladými zemiakmi

Postup:

  1. Pripravte pečeň tým, že ju nakrájate na tenké plátky. Osoľte a okoreňte podľa svojej chuti.
  2. V miske dôkladne rozšľahajte vajcia a pridajte múku. Dochutite soľou a mletým čiernym korením.
  3. Do zmesi vložte pretlačený cesnak a nasekané čili papričky. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Na panvici zahrejte olej na strednom plameni.
  5. Plátky pečene ponorte do cestíčka a dôkladne ich obalte.
  6. Vyprážajte pečeň na rozohriatej panvici z oboch strán, až kým nezhnedne a nezozlátne.
  7. Na druhej panvici rozohrejte maslo a pridajte očistené a nakrájané mladé zemiaky. Opečte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  8. Podávajte vyprážanú pečeň s opekanými mladými zemiakmi a ozdobte petržlenom.

Dobrú chuť!

 

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi - 2

2) Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi

Ingrediencie:

Na vyprážanú pečeň:

Mleté rezne s nivou

Mleté rezne s nivou

Čítať viac »

  • 500 g pečene (môže byť bravčová, hovädzia alebo kuracia)
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky cayenského korenia (alebo podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

Na opekané mladé zemiaky:

  • 500 g mladých zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvý rozmarín alebo petržlenová vňať (na posypanie)

Postup:

  1. Príprava zemiakov:

    • Nové zemiaky dobre umyte a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti).
    • V hrnci priveďte osolenú vodu k varu a pridajte zemiaky. Varíme ich 10-15 minút, kým nie sú mäkké, ale stále si zachovajú tvar. Potom ich sceďte.
  2. Opekanie zemiakov:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte prelisovaný cesnak a opražte ho do zlatista.
    • Pridajte uvarené zemiaky a opražte ich do zlato-hneda z každej strany. Počas opiekania ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opiekli. Na konci ochuťte soľou a posypte nasekaným rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou.
  3. Príprava pečene:

    • Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
    • V miske zmiešajte hladkú múku, papriku, čierne korenie, cayenské korenie a soľ.
    • V inej miske zmiešajte rozšľahané vajcia s mliekom.
    • Plátky pečene najprv obalujte v múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a nakoniec opäť obalte v múke.
  4. Vyprážanie pečene:

    • Na panvici zahrejte dostatočné množstvo oleja na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vkladajte obalené plátky pečene a vyprážajte ich 3-4 minúty z každej strany do zlatista.
  5. Servírovanie:

    • Hotovú vyprážanú pečeň preneste na tanier vedľa opečených mladých zemiakov. Môžete pridať aj čerstvý šalát alebo grilovanú zeleninu ako prílohu.
    • Na záver, podľa vlastnej chuti, môžete pokvapkať citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *