Príprava vyprážanej pečene v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi je jednoduchá a chutná. Tu je recept:
Suroviny:
- 500 g pečene (hovädziej alebo bravčovej)
- 2-3 vajcia
- 100 g múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky (podľa chuti)
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
- olej na smaženie
- 500 g nových zemiakov
- 2 polievkové lyžice masla
- petržlen (na ozdobu)
Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi
Postup:
- Pripravte si pečeň tak, že ju nakrájajte na tenké plátky. Osolte ju a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.
- V miske si rozmixujte vajcia a pridajte múku. Ochutnajte soľou a mletým čiernym korením.
- Do mixu pridajte pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú čili papričku. Premiešajte.
- V panvici zohrejte olej na stredne silnom ohni.
- Plátky pečene ponorte do cestíčka a dôkladne obaľte.
- Vyprážajte pečeň vo vyhriatej panvici z oboch strán, kým nezhnedne a nezarumení.
- Na vedľajšej panvici si rozohrejte maslo a pridajte očistené a pokrájané nové zemiaky. Opečte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Servírujte vyprážanú pečeň s opekanými novými zemiakmi. Ozdobte petržlenom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na vyprážanú pečeň:
- 500 g pečene (môže byť bravčová, hovädzia alebo kuracia)
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky papriky
- 1/2 čajovej lyžičky kryštálovej soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/4 čajovej lyžičky cayenského korenia (alebo podľa chuti)
- Olej na vyprážanie
Na opekané nové zemiaky:
- 500 g nových zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Čerstvý rozmarín alebo petržlenová vňať (na posypanie)
Postup:
-
Príprava zemiakov:
- Nové zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti).
- V hrnci priveďte k varu osolenú vodu a pridajte zemiaky. Varíme ich 10-15 minút, kým nie sú mäkké, ale stále držia tvar. Potom ich sceďte.
-
Opekanie zemiakov:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte prelisovaný cesnak a opražte ho do zlato-hneda.
- Pridajte uvarené zemiaky a osmažte ich dozlatista z každej strany. Počas opiekania ich občas premiešajte, aby sa rovnomerne opiekli. Na konci posoľte podľa chuti a posypte nasekaným rozmarínom alebo petržlenovou vňaťou.
-
Príprava pečene:
- Pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- V miske zmiešajte hladkú múku, papriku, čierne korenie, cayenské korenie a soľ.
- V inej miske rozšľahajte vajcia s mliekom.
- Plátky pečene najprv obalujte v múke, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a nakoniec opäť obalte v múke.
-
Vyprážanie pečene:
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na stredne vysokej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vkladajte obalené plátky pečene a vyprážajte ich 3-4 minúty z každej strany do zlato-hneda.
-
Servírovanie:
- Hotovú vyprážanú pečeň položte na tanier vedľa opečených nových zemiakov. Môžete pridať aj čerstvý šalát alebo grilovanú zeleninu ako prílohu.
- Na záver, podľa chuti, môžete pokvapkať citrónovou šťavou.
Dobrú chuť!