Vyprážané kuracie krídelká

 

Pokiaľ túžite po chutnom a chrumkavom pokrme, vyprážané kuracie krídelká sú vynikajúcou voľbou! Tento recept je jednoduchý a spoľahlivý:

Ingrediencie:

  • Kuracie krídelká
  • Soľ
  • Korenie podľa preferencie (napr. mletá paprika, čierne korenie)
  • Múka
  • Vajcia
  • Rozpustené maslo alebo olej na praženie

 

Vyprážané kuracie krídelká

Smernica:

  1. Krídelká dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske spojte múku, soľ a korenie podľa chuti.
  3. V druhej miske rozšľahajte vajcia.
  4. Krídelká vložte do múky, aby boli dobre pokryté. Následne ich namočte do vajec a potom opäť do múky pre hrubší obal.
  5. Na panvici zohrejte rozpustené maslo alebo olej.
  6. Do horúceho tuku umiestnite krídelká a pražte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a mäso nebude dostatočne prepečené.
  7. Vyprážané krídelká uložte na kuchynský papier, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Hotové vyprážané kuracie krídelká môžete podávať s rôznymi prílohami ako zemiaková kaša, ryža, zeleninový šalát alebo hranolky. Prajeme vám dobrú chuť!

Vyprážané kuracie krídelká-2

Jogurtové lievance (fotorecept)

Jogurtové lievance (fotorecept)

Čítať viac »

2) Vyprážané kuracie krídelká

Vyprážané kuracie krídelká sú veľmi populárny pokrm na rodinných stretnutiach a oslavách. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť chutné a chrumkavé krídelká, ktoré si obľúbi celá rodina. Postupujte podľa nasledujúcich príkazov a užite si jedlo plné chuti a textúry.

Ingrediencie

Najprv si pripravte potrebné ingrediencie: 1 kg kuracích krídeliek, soľ, čierne korenie, 1 šálka múky, 2 menšie vajcia, 1 šálka strúhanky a olej na praženie. Tieto suroviny sú základom pre dokonalé vyprážané kuracie krídelká.

Postup prípravy

Na začiatku kuracie krídelká umyjeme a osušime papierovou utierkou. Ochutíme ich soľou a čiernym korením a necháme odpočívať aspoň 30 minút. Zatiaľ pripravíme trojobal: v jednej miske umiestnite múku, v druhej rozšľahané vajíčka a v tretej strúhanku.

Kuracie krídelká postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajíčku a na koniec v strúhanke. Je dôležité, aby sme ich dobre obalili, aby sme dosiahli skvelú chrumkavosť. Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote a opatrne vkladajte krídelká.

Krídelká pražte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru, čo obvykle trvá približne 10-12 minút. Po vyprážaní ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavili prebytočného oleja. A to je všetko! Podávajte ich s obľúbenou omáčkou a užite si toto chutné jedlo s rodinou alebo priateľmi.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Mdubnickova píše:

    Článok je skvelý! Som veľmi rada, že som sa dozvedela nový recept na vyprážané kuracie krídelká. Určite ich čoskoro vyskúšam.

  2. Lvesela píše:

    Tento recept si musím určite vyskúšať. Vyzerá to veľmi chutne a jednoducho. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Oldrich Labuda píše:

    Vyprážané kuracie krídelká sú moje obľúbené jedlo. Tento recept je veľmi podrobný a dobre vysvetlený, vďaka za neho!