Vyprážané kuracie rezne

Ak máte chuť na vyprážané kuracie steaky trocha inak, tu je nenáročný spôsob, ako ich pripraviť:

  1. Na úvod si pripravte všetky potrebné ingrediencie: kuracie filety, hladkú múku, vajcia, strúhanku, soľ, korenie a rastlinný olej na praženie.
  2. Kuracie filety nakrájajte na tenké kusy a jemne ich naklepajte kuchynským kladivkom, aby sa zjemnili.
  3. Dôkladne ochutnajte a okoreňte mäso na oboch stranách podľa svojich preferencií.
  4. V mise pripravte tri misky – jednu s múkou, druhú s rozšľahanými vajciami a tretiu so strúhankou.
  5. Každý kus kuracieho mäsa najprv ponorte do múky, potom do vajca a nakoniec do strúhanky. Dbajte na to, aby boli steaky rovnomerne obalené.
  6. Na panvici zohrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja na strednej teplote.
  7. Pomaly vkladajte vyprážané kuracie steaky na rozohriatu panvicu a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu a budú perfektne prepečené.
  8. Po opražení ich vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku alebo na drôtenej mriežke.
  9. Servírujte ich ešte teplé so svojimi obľúbenými prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža, zelenina alebo šalát.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Vyprážané kuracie rezne - 2

2) Vyprážané kuracie rezne

Kuracie rezne sú jedným z najvyslovenejších pokrmov v slovenských kuchyniach. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, no často sa opakuje s rovnakými ingredienciami a metódami. Čo keby sme sa však pokúsili vylepšiť tento klasický pokrm o nový prvok? Pripravte si vyprážané kuracie rezne trocha inak!

Ingrediencie:

  • 4 kuracie filety
  • 1 šálka mletých ovsených vločiek (namiesto strúhanky)
  • 1/2 šálky parmezánu (nastrúhaného)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička čerstvých byliniek (napríklad tymián, oregano alebo bazalka)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vyprážanie
  • Citrón na podávanie

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Kuracie filety umyte a osušte. Následne ich nakrájajte na rovnaké plátky (ideálne 1-1,5 cm) a jemne ich naklepte, aby boli mäkké.

  2. Príprava obalovacej zmesi: V miske zmiešajte ovsené vločky s nastrúhaným parmezánom, cesnakovým práškom, bylinkami, soľou a korením. Tato zmes dodá steakom chrumkavosť a úžasnú chuť.

    Výborný šošovicový šalát

    Výborný šošovicový šalát

    Čítať viac »

  3. Vajíčka: V ďalšej miske rozšľahajte vajcia. Môžete pridať aj trochu soli a čierneho korenia pre intenzívnejšiu chuť.

  4. Obalenie: Steaky najprv namočte do vajíčka, a potom ich dôkladne obaľte v ovsených vločkách a parmezáne. Uistite sa, že sú plátky dobre pokryté, aby sa obal pri vyprážaní udržal.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Steaky vyprážajte z každej strany približne 4-5 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Po vyprážaní ich položte na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej.

  6. Podávanie: Hotové steaky môžete servírovať s plátkom citróna na osvieženie chuti. Skvele sa hodí aj čerstvý zeleninový šalát alebo zemiaková kaša ako príloha.

Záver:

Tento recept na vyprážané kuracie steaky trocha inak je nielen zdravší, ale aj veľmi chutný. Ovsené vločky zaručujú chrumkavosť a parmezán dodáva nezameniteľnú chuť, ktorú si zamilujete. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a prekvapte svojich blízkych netradičnou verziou obľúbeného jedla!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

32 Komentárov

  1. Cyril Pelikan píše:

    Recept je veľmi jednoduchý, vyskúšam ho určite!

  2. Julia45 píše:

    Tento recept znie super, už sa neviem dočkať, kým si ho vyskúšam doma!

  3. Anonym píše:

    Ďakujem za skvelý recept, budem mať čo robiť o víkendu.

  4. Anonym píše:

    Veľmi rada vyskúšam nové recepty a tento znie skvele!

  5. Viliam Kazimirova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a teším sa na chrumkavé kuracie rezne.

  6. Phantuchova píše:

    Tento recept znie super! Myslím, že vyskúšam túto novú verziu vyprážaných kuracích rezeň. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. Isenkova píše:

    Skvelý nápad s ovsenými vločkami a parmezánom! Vyprážané kuracie rezne sú jednou z mojich obľúbených jedál a tento recept určite vyskúšam. Ďakujem!

  8. Skriniar Miriama píše:

    Tento recept znie skvele! Už sa neviem dočkať, kým ho vyskúšam.

  9. Fkocurova píše:

    Kuracie rezne sú moje obľúbené jedlo, takže tento recept musím určite skúsiť. Ďakujem!

  10. Marek123 píše:

    Tento recept je super! Kuracie rezne s ovsenými vločkami sú naozaj chutné a zdravšie. Určite to vyskúšam, ďakujem za tip!

  11. VeselýJanko píše:

    Vyprážané kuracie rezne inak? To znie skvele! Už sa teším, ako prekvapím rodinu s touto novinkou. Dobrú chuť všetkým!

  12. ZelenýSlon píše:

    Wow, tento recept ma fakt zaujal! Nikdy som neskúšal ovsené vločky na kuracích rezňoch, ale znie to chutne. Určite vyskúšam!

    1. Radosť123 píše:

      Presne tak! Osvieženie klasiky je vždy vítané. Teším sa na výsledok!

    2. Slniečko88 píše:

      Ja som tiež nadšená z tejto kombinácie! Môže to byť fakt skvelé.

  13. KreatívnaDuša píše:

    Tento recept je perfektný na víkend! Chcem pridať aj trochu byliniek, aby bola chuť ešte lepšia.

  14. FruFruBubba píše:

    ‚Kuracie rezne trocha inak‘ je presne to, čo som hľadal. Jednoduché a chutné jedlo pre moju rodinu!

  15. 'TeddyBear' píše:

    ‚Parmezán a ovsené vločky? Toto musím vyskúšať, vyzerá to fantasticky!‘

  16. 'MačkaZuzka' píše:

    ‚Výborný recept! Moja rodina miluje vyprážané jedlá a toto bude určite hit.‘

    1. 'PandaLáska' píše:

      ‚Takisto sa teším! Skúsim aj nejaké vlastné prísady pridať.‘

    2. Drobček22 píše:

      ‚Určite sa podelím o výsledok s ostatnými, teším sa na to!‘

  17. Svetlonoš11 píše:

    Recept je úžasný! Vyprážanie nebolo nikdy jednoduchšie a zdravšie!

  18. Majka_Hráška píše:

    Tento recept ma inšpiroval k vareniu večere dnes večer. Ďakujem!

  19. JasnáHviezda píše:

    Milujem variabilitu v recepte! A ten parmezán musí byť skvelý.

  20. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je super! Použitie ovsených vločiek namiesto strúhanky je skvelý nápad. Určite to vyskúšam, lebo mám rád chrumkavé jedlo. Ďakujem za inšpiráciu!

  21. JankoKozák píše:

    Wow, vyprážané kuracie rezne trocha inak? To znie zaujímavo! Parmezán a bylinky dodajú určite skvelú chuť. Teším sa na to, ako to pripravím pre rodinu!

  22. Srdiečko88 píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Kuracie rezne milujem a zmena s ovsenými vločkami je perfektná. Hneď si ho zapíšem a vyskúšam. Prajem všetkým dobrú chuť!

  23. MačkaMňau píše:

    Ak chcete prekvapiť rodinu, určite vyskúšajte tento recept! Kuracie rezne s parmezánom sú určite výborné a zdravšie. Som nadšená z tejto novinky!

  24. ZelenýVták píše:

    Kuracie rezne sú vždy dobrou voľbou a tento nový spôsob ich prípravy vyzerá fantasticky! Už sa teším, keď si ich pripravím s citrónom a šalátom.

  25. Bubbles99 píše:

    Skvelý nápad s týmto receptom! Ovsené vločky dodajú jedlu unikátnu chuť a textúru. Určite to vyskúšam aj ja, ďakujem za skvelý tip!

  26. _SlovenskýFan píše:

    ‚Trocha inak‘ je presne to, čo som potreboval! Tento recept ma veľmi zaujal. Neviem sa dočkať, až ho pripravím na večeru pre rodinu.

  27. _ChrumkavýDžin píše:

    ‚Vyprážané kuracie rezne trocha inak‘ znie úžasne! Naozaj sa teším na tú chrumkavosť s ovsenými vločkami a parmezánom.

  28. _SunnyDay_22 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ si prajem aj ja po tomto skvelom recepte! Každý má rád kuracie rezne, ale takto ich spraviť je fakt úžasný nápad.