Vyprážané rezne kuracie

 

Tu máte recept na vyprážané rezne kuracie:

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná)
  • 2 vajcia
  • ½ šálky múky
  • 1 šálka strúhanky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

 

Vyprážané rezne kuracie

Postup:

  1. Mäso umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Naklepeme mäso kuchynským kladivom alebo zadnou stranou hrubej lyžice, aby sme ho zjemnili a rovnomerne rozťažili.
  3. Soľte a okoreňte kuracie mäso podľa chuti.
  4. V miske si pripravte trojité panierovanie: vo vrecku zmiešajte múku so soľou a korením, na druhej miske rozšľahajte vajcia a na tretej miske si pripravte strúhanku.
  5. Rezne namáčajte postupne najprv do múky, potom do vajíčok a nakoniec do strúhanky. Uistite sa, že sú dobre obalené zo všetkých strán.
  6. Na panvici zahrejte dostatočné množstvo oleja. Olej by mal byť dostatočne horúci, aby kuracie rezne vyprážal čo najrýchlejšie, ale nie príliš horúci, aby sa nezačali paliť.
  7. Položte rezne na panvicu a vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. To by malo trvať približne 3 – 4 minúty na každej strane. Mäso by malo byť vnútri dobre prepečené.
  8. Vybrané rezne položte na kanvicu s kuchynským papierom, aby sa odcedil prebytočný olej.

Nakoniec môžete podávať vyprážané kuracie rezne so šalátom, zemiakmi alebo inými prílohami podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Pzemanova píše:

    Tento recept na vyprážané kuracie rezne je úžasný! Určite vyskúšam.

  2. Bohumil63 píše:

    Kuracie mäso milujem a tento recept znie skvele. Ďakujem!

  3. Ekapustova píše:

    Ďakujem za skvelý recept, veľmi sa teším, že ho vyskúšam.

  4. Marek Milan píše:

    Super návod, ďakujem. Môj obľúbený jedlo!

  5. Ludomila Vircikova píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Veľmi pekne popísané.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *