Vyprážaný králik recept

Tento recept vám predstaví jednoduchý spôsob prípravy vynikajúceho vyprážaného králika.

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (rozdelený na porcie)
  • 2 vajcia
  • 1 šálka múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaný králik recept

Postup:

  1. Králika dôkladne osolíme a okoreníme podľa chuti. Odporúčam použiť aj niektoré ďalšie príchute, ako napríklad čerstvé bylinky alebo červenú papriku, podľa vašich preferencií.
  2. V miske si pripravíme vajcia a do druhej misky múku. Môžeme pridať aj ďalšie sušené bylinky alebo korenie do múky na obohatenie chuti.
  3. Každú porciu králika ponoríme do vajec a potom do múky, dôkladne ju obalíme a odstránime prebytočnú múku. Tento postup zabezpečuje krehkú a chrumkavú vonkajšiu vrstvu.
  4. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja na strednú teplotu. Ak nemáte po ruke fritovací hrniec, môžete použiť aj hlbokú panvicu.
  5. Vyprážame králika porciu po porcii a to v teplom oleji. Obvykle je dôkladná opekačka dostatočná.
  6. Každú porciu králika opražíme z oboch strán do zlatista a vnútrajší kúsok králika dobre prepečieme.
  7. Hotové vyprážané kúsky králika položíme na papierový uterák, ktorý by upohlavoval prebytočný tuk.
  8. Hotový vyprážaný králik môžeme podávať hneď po upečení. Môžete ho podávať so zemiakovou prílohou, zeleninou, či inými obľúbenými prílohami.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave výborneho vyprážaného králika. Dobrú chuť!

 

2)

Vyprážaný králik je obľúbené slovenské jedlo, ktoré si získava srdcia aj jazykové chuťové poháriky mnohých. Tento recept vás naučí, ako si pripraviť lahodného králika, ktorý je krehký a chutný. Poďte sa s nami pozrieť na zoznam surovín a postup, ako si túto delikatesu pripraviť.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu vyprážaného králika budete potrebovať:

  • 1 králik (asi 1.5 kg)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 hrnček múky
  • 3 vajcia
  • Strúhanka
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy vyprážaného králika

1. Naprv si pripravíme králika. Očistíme ho a nakrájame na porcie. Potom ho posolíme a okoreníme nastrúhaným cesnakom. Necháme odpočívať asi 30 minút, aby sa chute spojili.

2. Pripravíme si tri misky: do prvej dáme múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.

3. Každú porciu králika najprv obalíme v múke, potom v vajciach a nakoniec v strúhanke, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.

4. V panvici rozohrejeme olej a opatrne vložíme králičie porcie. Z každej strany vyprážame 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

5. Hotové porcie králika odložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej. Podávame ihneď s obľúbenou prílohou!

Vyprážaný králik je úžasné jedlo, ktoré si zaslúži byť zaradené do vášho rodinného menu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Adamcova Gertruda píše:

    Vyprážaný králik je tradičné jedlo, ktoré vám pomôže pripraviť tento recept. Skúste si ho pripraviť doma a uvidíte, že to nie je také ťažké.

  2. Brigita Uram píše:

    Krásny recept na prípravu vyprážaného králika. Recept je veľmi podrobný a jednoduchý na pochopenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *