Vyprážaný králik recept

 

Tento recept vám ukáže jednoduchý spôsob, ako pripraviť chutného vyprážaného králika.

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (rozčlenený na kusy)
  • 2 vajcia
  • 1 šálku pšeničnej múky
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • olej na vyprážanie

 

Recept na vyprážaného králika

Priebeh prípravy:

  1. Králika dôkladne osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Môžete pridať aj rôzne bylinky alebo červenú papriku podľa preferencií.
  2. V jednej miske si pripravíme rozšľahané vajcia a do druhej dáme múku. Môžeme pridať sušené bylinky alebo korenie do múky pre lepšiu chuť.
  3. Kúsok králika ponoríme najprv do vajec a potom do múky, aby bol dôkladne obalený a prebytočná múka sa odstránila. Tento postup zabezpečuje chrumkavú kôrku.
  4. V hrnci zohrejeme dostatočné množstvo oleja na strednej teplote. Pokiaľ nemáte fritovací hrniec, hlboká panvica poslúži rovnako dobre.
  5. Králika vyprážame po kusoch v horúcom oleji. Zvyčajne stačí dôsledne opražiť z každej strany.
  6. Každú porciu králika opražíme do zlatista a zabezpečíme, aby bol vnútorný kúsok dobre prepečený.
  7. Hotové vyprážané kusy králika položíme na papierovú utierku, aby sa odčerpalo prebytočné tuk.
  8. Podávame hneď po vyprážaní. Výborne sa hodí k zemiakovej prílohe, zelenine alebo iným vašim obľúbeným prílohám.

Verím, že vám tento recept uľahčí prípravu vynikajúceho vyprážaného králika. Dobrú chuť!

Vyprážaný králik recept-2

2) Vyprážaný králik recept

Vyprážaný králik je známe slovenské jedlo, ktoré si získava obľubu mnohých chuťových pohárikov. Tento recept vás naučí, ako si pripraviť lahodného králika, ktorý je krehký a plný chuti. Poďte sa s nami pozrieť na zoznam surovín a postup, ako si túto delikatesu pripraviť.

Potrebné ingrediencie

Na vyprážaného králika budete potrebovať:

Mäso na šťave s ryžou

Mäso na šťave s ryžou

Čítať viac »

  • 1 králika (asi 1.5 kg)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 hrnček pšeničnej múky
  • 3 vajcia
  • Strúhanku
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy vyprážaného králika

1. Najprv si králika poriadne očistíme a nakrájame na kusy. Potom ho posolíme a okoreníme nastrúhaným cesnakom. Necháme marinovať asi 30 minút, aby sa chute prepojili.

2. Pripravíme si tri misky: do prvej dáme múku, do druhej rozšľahané vajcia a do tretej strúhanku.

3. Každú porciu králika obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke, aby sme vytvorili chrumkavú kôrku.

4. V panvici rozohrejeme olej a opatrne vložíme králičie kusy. Z každej strany vyprážame 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

5. Hotové porcie králika odložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej. Podávame okamžite s obľúbenou prílohou!

Vyprážaný králik je vynikajúce jedlo, ktoré si zaslúži miesto vo vašej rodinnej kuchyni. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Adamcova Gertruda píše:

    Vyprážaný králik je tradičné jedlo, ktoré vám pomôže pripraviť tento recept. Skúste si ho pripraviť doma a uvidíte, že to nie je také ťažké.

  2. Brigita Uram píše:

    Krásny recept na prípravu vyprážaného králika. Recept je veľmi podrobný a jednoduchý na pochopenie.