Na prípravu zabíjačkovej kázy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčovej kôže
  • 500 g bravčovej šunky
  • 500 g bravčového bobra (čerstvého, nie uzeného)
  • 200 g bravčovej masti
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá paprika
  • majoránka

Má približne 215 kcal. 

Zabíjačková kaša kalórie

Postup:

  1. V hrnci si pripravte vodný kúpeľ a vložte doň kôžu, šunku a bobra. Varíme približne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  2. Po uvarení mäso vyberieme z hrnca a premiestnime ho na krájacie dosku. Necháme vychladnúť.
  3. V hrnci rozohrejeme bravčovú masť a orestujeme na nej sitko (jelito) z bravčového bobra, nakrájanú šunku a kôžu. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme, kým získajú jemne zlatistú farbu.
  4. Nakrájané mäso vložíme do hrnca a ďalej opražíme.
  5. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a majoránku podľa chuti. Premiešame a necháme chvíľu dusiť.
  6. Po vychladnutí mäso nakrájame na tenké plátky a podávame.

Tento recept je orientačný a môžete ho prispôsobiť podľa vlastných preferencií. Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *