Zajac so šampiňónmi

 

Ak máte chuť na recept „zajaca so šampiňónmi“, ponúkame vám jednoduchý a lahodný spôsob, ako si ho pripraviť:

Ingrediencie:

  • 500 g zajaca, nakrájaného na kúsky
  • 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár hovädzieho vývaru
  • 1 pohár smotany určené na varenie
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Zajac so šampiňónmi

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a sauté cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú.
  2. Pridajte kúsky zajaca a opražte ich, kým nezískajú pekne zlatohnedú farbu.
  3. Vhoďte nasekané šampiňóny a opražte ich s mäsom, kým sa šampiňóny neprevaria a nezačnú púšťať šťavu.
  4. Pridajte hovädzí vývar a nechajte pripravovanú zmes pomaly vrieť, poté dochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  5. Po uplynutí 10-15 minút pridajte smotanu na varenie a nechajte všetko zakrátko prevariť spoločne.
  6. Servírujte zajaca so šampiňónmi s prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú ryža, zemiaky alebo cestoviny.
  7. Pre ozdobu môžete použiť čerstvý kôpor alebo nasekanú pažítku.

Dúfam, že si vychutnáte tento lahodný recept na zajaca so šampiňónmi!

Zajac so šampiňónmi-2

Kôprová omáčka s hovädzím

Kôprová omáčka s hovädzím

Čítať viac »

2) Zajac so šampiňónmi

Zajac so šampiňónmi je tradičné slovenské chod, ktoré vás okúzli svojou jedinečnou chuťou a arómou. Tento recept spája jemné mäso zajaca s lahodnými šampiňónmi, čím vytvára vyrovnanú kombináciu, ideálnu na rodinné stretnutia alebo slávnostné príležitosti.

Predpokladané ingrediencie na prípravu

Na realizáciu tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 kg zajaca rozdeleného na kusy
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 pohár bieleho vína
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • Čerstvé bylinky, ako sú tymián alebo rozmarín

Príprava zajaca so šampiňónmi

Najprv si na panvici zohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista. Potom vložte pripravené kúsky zajaca a krátko ich opečte, aby získali zlatistý odtieň. Následne pridajte nakrájané mrkvy a šampiňóny, dôkladne premiešajte a poduste všetko spolu 5-10 minút.

Potom vylejte biele víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Následne zalite všetko vývarom, aby boli všetky suroviny ponorené, a dochuťte soľou, korením a bylinkami. Na miernom plameni varte približne 45 minút, alebo kým mäso nebude pekne mäkké.

Podávajte s čerstvým chlebom alebo zemiakmi a užívajte si tento vynikajúci recept na zajaca so šampiňónmi. Dobru chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Igor60 píše:

    Zajac so šampiňónmi je moje obľúbené jedlo. Tento recept vyzerá veľmi chutne a ľahko sa pripraví.

  2. Bkopecky píše:

    Vďaka za zdieľanie tohto receptu! Určite ho vyskúšam, pretože vyzerá naozaj jednoducho a chutne.

  3. Aurelia Valent píše:

    Milujem tradičné slovenské jedlá a tento recept je skvelý. Teším sa, že si ho vyskúšam!

  4. Marek Melinda píše:

    Recept na zajaca so šampiňónmi vyzerá skvele, určite ho vyskúšam!

  5. Vlcek Dorota píše:

    Mňam, tento recept na zajaca so šampiňónmi mi vyvolal chuť. Už teraz cítim tú vôňu.

  6. Ivan Liska píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  7. Eliska Rasi píše:

    Tento recept znie veľmi chutne, zajaca so šampiňónmi si určite vyskúšam!

  8. Kristina Kubik píše:

    Recept na zajaca so šampiňónmi znie veľmi lákavo, určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok!

  9. Slava19 píše:

    Tento recept je skvelý, jednoduchý na prípravu a zaručene chutný. Určite ho odporúčam!

  10. Lmurarikova píše:

    Mám rada nové recepty, určite tento vyskúšam. Poznáte aj nejaký recept na mäso?