Základný hovädzí vývar

Príprava základného hovädzieho vývaru je mimoriadne jednoduchá. Tu je recept:

Čo potrebujete:

  • 500g hovädziny na varenie (napríklad krk, plece)
  • 1 cibuľu, rozdelenú na polovice
  • 2 mrkvy, nakrájané na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, hrubo nasekané
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na fázy
  • Petraženovú vňať
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bobkový list

Základný hovädzí vývar

Postup:

  1. Hovädzinu dôkladne umyte a rozkrájajte na menšie kusy.
  2. Na panvici zohrejte olej a opražte na ňom hovädzí kúsok z oboch strán, dokým sa nezafarbí na hnede.
  3. Do hrnca pridajte cibuľu, mrkvu, cesnak a zeler. Všetko nakrájajte na väčšie kusy, pretože tieto zeleniny budete odstraňovať po uvarení vývaru.
  4. Pridajte petržlenovú vňať, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Všetko zalejte vodou. Voda by mala presahovať zeleninu a mäso približne o 2 cm.
  6. Varte na strednom ohni, kým sa hovädzina neprevarí a nezmäkne, asi 2-3 hodiny. Počas varenia odstraňujte prípadnú penu, ktorá sa vytvorí.
  7. Keď je vývar hotový, sceďte ho cez sitko alebo jemné sitko a odstráňte uvarenú zeleninu a mäso.
  8. Základný hovädzí vývar je hotový! Môžete ho využiť pri príprave polievok, omáčok, alebo ho zamraziť na neskoršie použitie.

Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave vynikajúceho základného hovädzieho vývaru!

 

Základný hovädzí vývar - 2

2) Základný hovädzí vývar

Hovädzí vývar je základným stavebným prvkom mnohých pokrmov. Je bohatý na chuť a nutričné látky, čo ho robí nenahraditeľnou súčasťou našich kuchýň. V tomto príspevku vám ponúkneme jedinečný recept na hovädzí vývar, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Predtým, než sa pustíte do varenia, pripravte si nasledujúce ingrediencie:

Zapekané bagety s mozzarellou

Zapekané bagety s mozzarellou

Čítať viac »

  • 1 kg kvalitného hovädzieho mäsa (napríklad kosť alebo pupok)
  • 3 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 10 čiernych korenín
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2-3 litry vody

Na dokonalý vývar si môžete pridať aj čerstvú petržlenovú vňať pre obohatenie chuti.

Postup na výrobu hovädzieho vývaru

1. Najprv si dobre umyte hovädzie mäso a nakrájajte ho na kusy. Vložte ho do veľkého hrnca a zalejte vodou. Priveďte k varu a varte 5-10 minút, potom odstráňte penu, ktorá sa vytvorila na povrchu.

2. Následne pridajte všetky pripravené ingrediencie: nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu, cesnak, bobkové listy a čierne korenie. Soľ môžete pridať, ale s prikladaním korenia počkajte až na koniec varenia.

3. Potom znížte teplotu a pomaly varte 2-3 hodiny. Čím dlhšie varenie, tým silnejšia chuť vývaru. Po uvarení ho precedíme a môžeme používať na rôzne pokrmy.

Hovädzí vývar je skvelým základom pre polievky, omáčky, alebo ho môžete podávať s rezancami. Vyskúšajte tento recept a prispôsobte ho podľa svojich preferencií. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na hovädzí vývar je skvelý! Rýchlo sa pripravuje a chutilo to fantasticky. Odporúčam pridať trošku viac cesnaku pre výraznejšiu chuť. Určite ho skúsim znovu, lebo bol jednoducho úžasný!

  2. MartaZr píše:

    Wow, aký jednoduchý recept! Hovädzí vývar je moja obľúbená polievka a tento postup mi naozaj pomohol. Vývar bol plný chuti a všetci doma si pochutili. Ďakujem za tento úžasný tip!

  3. SlovenskýMajster píše:

    Veľmi sa mi páči, ako je tento recept jednoduchý a jasný! Urobil som ho podľa návodu a výsledok bol fantastický. Hovädzí vývar sme použili do rôznych jedál a všetci si ho zamilovali. Určite odporúčam!

  4. JankoNaCeste píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Skvelý recept na hovädzí vývar, ktorý môžem variť pre rodinu. Chutí úžasne a je jednoduché ho pripraviť. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho urobím znova!

  5. VtipnáVeverička píše:

    Super recept! Nikdy by ma nenapadlo, že príprava hovädzieho vývaru môže byť taká jednoduchá. Chutnal nám všetkým a aj mojej babičke sa veľmi páčil. Určite ho pridám do svojej kuchárskej knižky!