Zamatová roláda ako rezy

Zamatová roláda je skvelý dezert, avšak môže byť taktiež servírovaná ako kusy pre viacerých hostí. Tu je jednoduchý návod, ako pripraviť zamatovú roládu a nakoniec ju nakrájať na kúsky:

  1. Ingrediencie na zamatovú roládu:

     

    • 4 väčšie vajcia
    • 100 g práškového cukru
    • 100 g hladkej múky
    • 1 polievková lyžica kakaa
  2. Príprava:

     

    • Oddelte bielka od žĺtkov a bielka vyšľahajte v mise, kým nevznikne tuhá pena.
    • Žĺtky zmiešajte s práškovým cukrom a šľahajte, kým nezískate svetlú konzistenciu.
    • Postupne zašľahávajte múku a kakao a jemne premiešavajte, aby sa ingrediencie spojili.
    • Pridajte vyšľahané bielka k zmesi a opatrne ich zapracujte, aby sa zmes nezrážala.
    • Plech na roládu vyložte papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrite.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, alebo kým nie je roláda pevná a pružná na dotyk.
  3. Kusy:

     

    Špagety carbonate – recept

    Špagety carbonate – recept

    Čítať viac »

    • Po upečení nechajte roládu chvíľu vychladnúť. Potom ju opatrne prevráťte na čistú utierku alebo vhodnú podložku.
    • Pomocou noža odstráňte papier na pečenie a nechajte roládu úplne vychladnúť.
    • Akonáhle je roláda dostatočne vychladená, čo zvyčajne trvá približne 30 minút, môžete ju nakrájať na kusy.
    • Kusy môžete krájať podľa vlastného uváženia, zvyčajne sa režú na pásiky alebo štvorce.

 

Zamatová roláda ako kusy

Takto môžete jednoducho zrealizovať a nakrájať zamatovú roládu na kusy. Prajem vám dobré výsledky a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *