Zapečené kuracie stehná na smotane

Tu je recept na Zapecené kuracie stehná na smotane po slovensky:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 ks cibule (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozomleté)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapečené kuracie stehná na smotane

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne očistite a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. V hrnci si zahrejte olej a opečte kuracie stehná zo všetkých strán, aby získali peknú zlatohnedú farbu. Odložte ich na vedľajší tanier.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nastrúhanú cibuľu a dusíme ju dozlatista. Potom pridajte rozomletý cesnak a dusíme ešte ďalšiu minútu.
  4. Do cibuľky pridajte hladkú múku a premiešajte, aby vznikla zápra.
  5. Pomaly pridávajte smotanu na varenie, za stáleho miešania, a nechajte zmes zovrieť.
  6. Vložte opečené kuracie stehná späť do hrnca so smotanovou zmesou. Znížte teplotu a nechajte variť asi 20-25 minút, až kým sa kuracie stehná úplne neprevaria a omáčka sa stane hustejšia.
  7. Podávajte s dusenou ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinami. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *