Zapečené kuracie stehná na smotane

Tu je recept na Zapecené kuracie stehná na smotane po slovensky:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 ks cibule (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozomleté)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapečené kuracie stehná na smotane

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne očistite a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. V hrnci si zahrejte olej a opečte kuracie stehná zo všetkých strán, aby získali peknú zlatohnedú farbu. Odložte ich na vedľajší tanier.
  3. Do rovnakého hrnca pridajte nastrúhanú cibuľu a dusíme ju dozlatista. Potom pridajte rozomletý cesnak a dusíme ešte ďalšiu minútu.
  4. Do cibuľky pridajte hladkú múku a premiešajte, aby vznikla zápra.
  5. Pomaly pridávajte smotanu na varenie, za stáleho miešania, a nechajte zmes zovrieť.
  6. Vložte opečené kuracie stehná späť do hrnca so smotanovou zmesou. Znížte teplotu a nechajte variť asi 20-25 minút, až kým sa kuracie stehná úplne neprevaria a omáčka sa stane hustejšia.
  7. Podávajte s dusenou ryžou, zemiakovým pyré alebo cestovinami. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Hajzerova Zaneta píše:

    Recept sa mi zdá veľmi jednoduchý a chutný, určite vyskúšam.

  2. Dominika Obsut píše:

    Tento recept vyzerá super, ľahko sa pripraví a znie veľmi chutne.

  3. Slavomir Sedliak píše:

    Mám rád jednoduché recepty, tento sa mi páči. Určite ho vyskúšam.

  4. Jan Beck píše:

    Recept je super! Už som ho vyskúšal a bol skvelý!

  5. Hermina Holub píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Určite si ho vyskúšam tento týždeň.

  6. Karol89 píše:

    Neviem či mám všetky suroviny, ale určite vyskúšam.

  7. Adrian Ondrisova píše:

    Vie mi niekto povedať, či sa dá nahradiť smotana na varenie nejakou inou zložkou?

  8. Eondrejkova píše:

    Toto znie veľmi chutne, musím to skúsiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *