Zapekané bravčové mäso s cestovinami

Pečené bravčové mäso s cestovinami. Doma ich už pripravujem len týmto spôsobom.

Zloženie:

  • 500 g bravčová panenka
  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 100 g strúhaného syra
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • sušené bylinky (napríklad oregano alebo bazalku)

 

Pečené bravčové mäso s cestovinami

Postup prípravy:

Ostrokyslá polievka video

Ostrokyslá polievka video

Čítať viac »

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky, jemne posolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobné kocky.
  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, pričom ich necháme al dente (šťavnaté a pružné).
  4. Na panvici zohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú sklovitý vzhľad.
  5. Pridáme nakrájané mäso a restujeme ho do zlatista.
  6. Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a necháme omáčku variť asi 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj sušené bylinky.
  7. Precedené cestoviny zmiešame s bravčovým mäsom a omáčkou, potom prenesieme do pekáča.
  8. Ozdobíme strúhaným syrom a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
  9. Pečieme približne 15-20 minút, kým syr nezíska zlatohnedú farbu.

Pečené bravčové mäso s cestovinami je pripravené! Servírujte ho teplé a doplňte o prílohu podľa preferencií, napríklad s osviežujúcim zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *