Pečené bravčové mäso s cestovinami. Doma ich už pripravujem len týmto spôsobom.
Zloženie:
- 500 g bravčová panenka
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pretlaku
- 100 g strúhaného syra
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- sušené bylinky (napríklad oregano alebo bazalku)
Pečené bravčové mäso s cestovinami
Postup prípravy:
- Mäso nakrájame na tenké plátky, jemne posolíme a okoreníme.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na drobné kocky.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, pričom ich necháme al dente (šťavnaté a pružné).
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú sklovitý vzhľad.
- Pridáme nakrájané mäso a restujeme ho do zlatista.
- Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a necháme omáčku variť asi 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj sušené bylinky.
- Precedené cestoviny zmiešame s bravčovým mäsom a omáčkou, potom prenesieme do pekáča.
- Ozdobíme strúhaným syrom a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečieme približne 15-20 minút, kým syr nezíska zlatohnedú farbu.
Pečené bravčové mäso s cestovinami je pripravené! Servírujte ho teplé a doplňte o prílohu podľa preferencií, napríklad s osviežujúcim zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!