Zapekané bravčové mäso s cestovinami. Doma ich už pripravujem len takto.
Suroviny:
- 500 g bravčová panenka
- 250 g cestoviny (napríklad penne alebo fusilli)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkový pretlak
- 100 g strúhaný syr
- 2 lyžice olivový olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- sušené bylinky (napríklad oregano alebo bazalka)
Zapekané bravčové mäso s cestovinami
Postup:
- Mäso nakrájame na tenké plátky a jemne osolíme a okoreníme.
- Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, ale necháme ich al dente (šťavnaté a ľahko skúsateľné).
- Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezmenia na sklovitú farbu.
- Pridáme nakrájané mäso a opekáme ho dozlatista.
- Pridáme paradajkový pretlak a povaríme omáčku asi 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj sušené bylinky.
- Precedené cestoviny premiešame s bravčovým mäsom a omáčkou a dáme do pekáča.
- Posypeme strúhaným syrom a dáme do predhriatej rúry na 180 °C.
- Pečieme asi 15-20 minút, kým sa syr neupraží a nezhnedne.
Zapekané bravčové mäso s cestovinami je hotové! Podávajte ho ešte teplé a doprajte si ho s prílohou podľa chuti, napríklad s nejakým osviežujúcim zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!