Zapekané bravčové mäso s cestovinami

Zapekané bravčové mäso s cestovinami. Doma ich už pripravujem len takto.

Suroviny:

  • 500 g bravčová panenka
  • 250 g cestoviny (napríklad penne alebo fusilli)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkový pretlak
  • 100 g strúhaný syr
  • 2 lyžice olivový olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • sušené bylinky (napríklad oregano alebo bazalka)

 

Zapekané bravčové mäso s cestovinami

Postup:

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky a jemne osolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale, ale necháme ich al dente (šťavnaté a ľahko skúsateľné).
  4. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezmenia na sklovitú farbu.
  5. Pridáme nakrájané mäso a opekáme ho dozlatista.
  6. Pridáme paradajkový pretlak a povaríme omáčku asi 10 minút. Podľa chuti môžeme pridať aj sušené bylinky.
  7. Precedené cestoviny premiešame s bravčovým mäsom a omáčkou a dáme do pekáča.
  8. Posypeme strúhaným syrom a dáme do predhriatej rúry na 180 °C.
  9. Pečieme asi 15-20 minút, kým sa syr neupraží a nezhnedne.

Zapekané bravčové mäso s cestovinami je hotové! Podávajte ho ešte teplé a doprajte si ho s prílohou podľa chuti, napríklad s nejakým osviežujúcim zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *