Zapekané bravčové mäso so syrom a šunkou

Samozrejme! Tu je postup na zapekané bravčové mäso so syrom a šunkou v tradičnom slovenskom štýle:

Čo budeme potrebovať:

  • 4 plátky bravčového alebo kuracieho mäsa
  • 4 plátky syra (napríklad eidam, gouda či mozzarella)
  • 4 plátky šunky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na úpravu mäsa

 

Zapekané bravčové mäso so syrom a šunkou

Postup, ako na to:

Ananásová torta – plnka

Ananásová torta – plnka

Čítať viac »

  1. Prvým krokom je osoliť a okoreniť mäso podľa preferencií.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý nádych.
  4. Pridáme pripravované mäso a opražíme ho z oboch strán, až kým pekne nezhnedne.
  5. Mäso vyberieme z panvice a umiestnime ho na tanier.
  6. Na každý kúsok mäsa uložíme plátky syra a šunky.
  7. Zrolujeme mäso so syrom a šunkou dokopy a pevne zafixujeme pomocou špekačiek alebo nití.
  8. Zrolované mäso umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, až kým mäso nie je dôkladne prepečené a syr sa krásne roztopí.
  10. Servírujeme s obľúbenou prílohou, ako je zemiaková kaša, varené zemiaky, cestoviny alebo zeleninový šalát.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Beck Bohuslav píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, vyzerá to veľmi chutne.

  2. Bmikulik píše:

    Ďakujem za recept, takéto jednoduché a chutné jedlá sú vždy vítané.

  3. Judita Hochschorner píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, pečené mäso je moja obľúbená pochúťka.

  4. Qfialova píše:

    Vyzera to dobre. Dakujem za recept.

  5. Heretik Henrieta píše:

    Super, presne takyto typ receptov hladam. Jednoduche a chutne.