Zapekané brokolicové cestoviny

Zapekané brokolicové cestoviny, také si ani v reštauráciách neobjednáte.

Na prípravu budete potrebovať tieto zložky:

  • 250 g brokolice
  • 250 g cestovín, najlepšie penne alebo farfalle
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g nastrúhaného syra
  • 2 vajcia
  • Soľ a korenie podľa potreby

 

Zapekané brokolicové cestoviny

Ako na to:

Kuracie prsia s kari

Kuracie prsia s kari

Čítať viac »

  1. Rozdeľte brokolicu na malé ružičky a uvarte ich vo vriacej osolenej vode, kým sa nezmäknú. Potom ich sceďte a nechajte bokom.
  2. Cestoviny varte v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente (mierne tvrdé). Následne ich sceďte.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nebudú jemné a cibuľa sa len zľahka zlatisto sfarbí.
  4. Do panvice vložte uvarenú brokolicu a cestoviny. Spojením chutí pri miešaním docielime rovnomernosť chutí a to pri dôkladom miešaní.
  5. V menšej miske zmiešajte smotanu na varenie, nastrúhaný syr, vajcia, soľ a korenie. Zmes pridajte do panvice a dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny rovnomerne pokryli.
  6. Cestoviny preneste do pekáča a vložte do vyhriatej rúry na 180°C. Pečte približne 20-25 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu a cestoviny sa dobre prepečú.
  7. Po upečení nechajte cestoviny chvíľu oddýchnuť, potom ich servírujte ešte horúce. Môžete ich ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a posypať ďalším nastrúhaným syrom, ak to želáte.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *