Zapekané cestoviny bez smotany sú lahodným jedlom, ktoré si môžete vychutnať. Tu je recept, ako ich pripraviť:

Potrebujete:

  • 250 g cestovín (napr. penne, macaroni)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových kúskov v šťave
  • 1 lyžičku sušených byliniek (napr. bazalka, oregano)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného syra (napr. parmazán alebo cheddar)

 

Zapekané cestoviny bez smotany

Postup:

  1. Cestoviny varíme podľa pokynov na obale, ale skráťte o 1-2 minúty ich uvádzaný čas varu. Myslite na to, že cestoviny sa budú pekať v rúre, takže sa uvidia ešte raz.
  2. Uvarené cestoviny sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste ich zastavili od varu a zároveň odstránili nadbytočný škrob.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi 1-2 minúty, až kým nezískate vôňu.
  5. Pridajte paradajkové kúsky v šťave a sušené bylinky. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Nechajte omáčku variť asi 10-15 minút, aby sa príjemne zredukovala.
  6. Vymastite pekáč a nalejte doň omáčku. Pridajte uvarené cestoviny a premiešajte tak, aby sa cestoviny poriadne obalili omáčkou.
  7. Posypte strúhaným syrom, aby ste vytvorili chrumkavú vrchnú vrstvu, a dajte do rúry pod gril na asi 5-7 minút, kým syr nezohnedne a cestoviny sa zapečú.

Hotové zapekané cestoviny bez smotany si môžete podávať samostatne alebo s čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *