Pre prípravu zapekanej cestoviny s kyslou smotanou sa riaďte nasledujúcimi pokynmi:
- Na prvom mieste si zabezpečte všetky potrebné prísady. Budete potrebovať:
- Cestoviny podľa vlastného výberu (môžete zvoliť penne, rigatoni alebo špagety)
- Kyslú smotanu
- Uvarené mäso (napríklad kuracie prsia alebo hovädzie mäso)
- Zeleninu podľa preferencie (napríklad cibuľu, papriku, mrkvu, hrášok)
- Soľ, korenie a bylinky na dochutenie podľa chuti
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa inštrukcií na obale, avšak nechajte ich trošku „al dente“, aby ostali priehľadné. Následne ich preceďte.
- V panvici rozohrejte trochu oleja a na stredne vysokej teplote opražte nakrájanú zeleninu spolu s mäsom, kým nezískajú zlatistý odtieň.
- Na panvicu pridajte kyslú smotanu a dôkladne zamiešajte, aby sa všetko spojilo do homogénnej a hustej hmoty. Môžete pridať aj korenie a bylinky podľa vlastnej chuti. Ochutnajte a, ak treba, dolaďte soľou a korením.
- Do tejto zmesi opatrne vmiešajte uvarené cestoviny, aby sa ingrediencie dobre prepojili a cestoviny sa obalili omáčkou.
- Preneste pripravenú zmes do vhodnej zapekacej misy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 20 – 25 minút, alebo kým povrch nebude pekne zlatistý.
- Po upečení nechajte jedlo chvíľu odpočívať. Podávajte teplé s čerstvým zeleným šalátom a môžete posypať aj strúhaným syrom.
Zapekané cestoviny s kyslou smotanou
~Dobrú chuť!~