Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 lyžička čerstvo posekanej petržlenovej vňaťky
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia v marináde – Recept

Postup:
1. V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, cesnak, petržlenovú vňaťku, soľ a korenie.
2. Kuracie prsia umyte a dobre osušte papierovou utierkou.
3. Prsia potrite marinádou z misy a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (čím dlhšie, tým lepšie).
4. Kuracie mäso opečte na rozpálenom grile alebo v panvici na strednom ohni, asi 5-6 minút z každej strany alebo kým nie je pekne zlatohnedé a prepečené.
5. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu a dochutte ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *