Zapekané jablká

Pečené jabĺčka predstavujú výborný sladký dezert. Nasleduje recept v slovenčine:

  • Najprv si predohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Jabĺčka ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na tenké kúsky.
  • V miske zmiešajte jabĺčka s cukrom a škoricou, prípadne pridajte ešte škoricu podľa chuti.
  • V inej miske skombinujte múku, ovsené vločky, maslo a cukor, len aby sa vytvorila drobivá zmes.
  • Mlieko zahrejte vo väčšej panvici a následne pridajte jabĺčka. Varíme približne 5 minút, kým sa jabĺčka jemne nezmäknú.
  • Následne vyberte jabĺčka z mlieka a umiestnite ich do zapekacej nádoby.
  • Na jabĺčka pokvapkajte rozpustené maslo a posypte ich drobivou zmesou.
  • Dajte nádobu do predhriatej rúry a pečte 20 – 25 minút, kým vrch nezíská zlatistú a hnedastú farbu.
  • Servírujte pečené jabĺčka horúce samostatne alebo s vanilkovou zmrzlinou.

 

Pečené jabĺčka

Prajem dobrú chuť!

Koľko kalórií má vyprážaný syr s hranolkami?

Koľko kalórií má vyprážaný syr s hranolkami?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *