Pečené jabĺčka predstavujú výborný sladký dezert. Nasleduje recept v slovenčine:
- Najprv si predohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Jabĺčka ošúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na tenké kúsky.
- V miske zmiešajte jabĺčka s cukrom a škoricou, prípadne pridajte ešte škoricu podľa chuti.
- V inej miske skombinujte múku, ovsené vločky, maslo a cukor, len aby sa vytvorila drobivá zmes.
- Mlieko zahrejte vo väčšej panvici a následne pridajte jabĺčka. Varíme približne 5 minút, kým sa jabĺčka jemne nezmäknú.
- Následne vyberte jabĺčka z mlieka a umiestnite ich do zapekacej nádoby.
- Na jabĺčka pokvapkajte rozpustené maslo a posypte ich drobivou zmesou.
- Dajte nádobu do predhriatej rúry a pečte 20 – 25 minút, kým vrch nezíská zlatistú a hnedastú farbu.
- Servírujte pečené jabĺčka horúce samostatne alebo s vanilkovou zmrzlinou.
Pečené jabĺčka
Prajem dobrú chuť!