Zapekané jablká so škoricou

Recept na zapekaný ovocný dezert s jablkami a škoricou:

Ako ingrediencie budete potrebovať:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/4 šálky roztrúsených hrozienok
  • 2 lyžice masla
  • Šľahačka na ozdobenie (nepovinné)

 

Zapekané jablká s arómou škorice

Postup prípravy:

Kľúčový okamih pre solenie vývaru: Prečo načasovanie rozhoduje o dokonalej chuti vašej polievky

Kľúčový okamih pre solenie vývaru: Prečo načasovanie rozhoduje o dokonalej chuti vašej polievky

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Jablká dôkladne umyte a vykrojte ich jadro. Môžete ich nechať so šupkou, avšak ak preferujete jemnejšiu textúru, olúpte ich.
  3. V menšej miske spojte trstinový cukor s mletou škoricou.
  4. V ďalšej mise zamiešajte ovsené vločky spolu s hrozienkami.
  5. Vymažte pekáč maslom.
  6. Jablká uložte do pripraveného pekáča a posypte ich zmesou z cukru a škorice.
  7. Na jablká pridajte vrstvu ovsených vločiek a hrozienok, pričom si časť zmesy odložte na posypanie navrch.
  8. Maslo nakrájajte na tenké plátky a rovnomerne ho rozložte na vrchol ovsených vločiek.
  9. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a povrch nezíska zlatistú farbu.
  10. Ak chcete, k zapekaným jablkám môžete podávať šľahačku alebo vanilkovú zmrzlinu na ozdobenie.

Po vychladnutí si môžete vychutnávať tento lahodný dezert s jablkami a škoricou!

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *