Na prípravu zapekaných kuracích pŕs potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

– 2 ks kuracích pŕs
– 100 g šunky (môžete použiť aj iný druh mäsa, napríklad šunku alebo šalámu)
– 100 g syra (napríklad eidam, salaš, alebo tvaroh)
– 100 ml smotany na varenie (môžete použiť aj kyslú smotanu)
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Zapekane kuracie prsia so sunkou a syrom a smotanou

Postup:

1. Kuracie prsia opláchnite pod tekúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Pŕska nakrájajte na polovice tak, aby ste mali 4 rovnaké kúsky mäsa.
3. Každý kúsok prsia jemne naklepeme kuchynským kladivkom, aby bol tenší a mäso sa lepšie prepekalo.
4. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
5. Šunku nakrájame na tenké plátky a syr na tenké plátky alebo strúhame.
6. Na polovicu každého mäsa položíme plátky šunky a syr.
7. Zrolujeme kuracie pŕska do pevnej rolky a zapichneme drevenými špajdlami, aby sa rolka neotvárala.
8. Pripravíme zapekaciu misu a nastriekame ju trochu olejom. Do misy vložíme zrolované mäso.
9. Na vrch mäsa nalejeme smotanu.
10. Môžeme posoliť a okoreniť podľa chuti a môžeme pridať ďalšie koreniny podľa preferencie.
11. Zapneme rúru na 180 stupňov Celzia a zapekaciu misku s mäsom dáme do rúry na približne 30-40 minút, kým je mäso pekne prepečené a syr sa roztopí a na povrchu sa vytvorí dohodnutá kôrka.
12. Po upečení vyberieme misku z rúry a necháme mäso chvíľu stáť, aby sa stuhlo a s chutnou plnkou nevypadlo.
13. Po chvíli odstránime špajdle a servírujeme na tanier, podávame napríklad so zemiakovou kašou alebo šalátom podľa chuti.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *