Ak túžite po zapekaných kuracích prsiach s syrovou omáčkou, ponúkame vám jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Na prípravu budete potrebovať:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 1 cibuľu, nakrájanú na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 šálky mlieka
- 1 šálku strúhaného syra (ideálne gaude, eidam alebo ementál)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
Zapekané kuracie prsia s omáčkou zo syra
Postup prípravy:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- Na strednom ohni rozohrejeme panvicu, kde roztopíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme do zlatista.
- Pridáme múku a premiešame približne 2 minúty, kým nezíska zlatistú farbu.
- Pomaly prilievame mlieko, pričom neustále miešame, aby sme dosiahli hustú konzistenciu omáčky. Varíme ďalšie 2 až 3 minúty, kým sa zmes zahustí.
- Odstavíme omáčku z ohňa a vmiešame polovicu strúhaného syra, kým sa úplne nerozpustí.
- Kuracie prsia uložíme do pekáča a polejeme syrnou omáčkou.
- Posypeme zvyšným strúhaným syrom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
- Pečieme kuracie prsia približne 25 – 30 minút, kým nezhnednú a syr na vrchu sa nerozpustí a nezíska zlatohnedú farbu.
Toto výnimočné jedlo je možné podávať s dusenou ryžou alebo cestovinami a čerstvým zeleninovým šalátom. Určite si pochutnáte! Dobrú chuť!