Zapekané kuracie rezne v kyslej smotane

Aby ste pripravili zapekané kuracie filé v kyslej smotane, riaďte sa týmto receptom:

Složky:

  • 4 kuracie filé
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhaného syra
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie

 

Zapekané kuracie filé v kyslej smotane

Pokyny:

Ako konzervovať tekvicu?

Ako konzervovať tekvicu?

Čítať viac »

  1. Kuracie filé opražte na panvici so soľou a korením, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložte stranou.
  2. Na tej istej panvici pridajte jemne nasekanú cibuľu a drobno nasekaný cesnak. Opražte ich, kým nezmäknú.
  3. Vráťte kuracie filé späť na panvicu a pridajte k nim kyslú smotanu a smotanu na varenie. Dôkladne premiešajte.
  4. Do mixu pridajte polovicu strúhaného syra a znova premiešajte.
  5. Predhrejte rúru a pečte v zapekacej forme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20 minút, alebo až kým syr nezhnedne a nevstrebá sa časť kyslej smotany.
  6. Pred servírovaním posypte vrchnú časť zvyškom strúhaného syra.

Podávať zapekané kuracie filé v kyslej smotane môžete s garnitúrou ako sú ryža, zemiaky alebo cestoviny.

Verím, že tento recept vám pomôže pri tvorbe vynikajúcich zapekaných kuracích filé v kyslej smotane. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Soltisova Svatopluk píše:

    Recept je skvelý, určite ho vyskúšam!

  2. Pholub píše:

    Ďakujem za recept, vyzerá to veľmi chutne.

  3. Sholubova píše:

    Tento recept sa zdá byť jednoduchý a chutný, ďakujem!

  4. Ladislav19 píše:

    Recept je veľmi podrobný a dobre vysvetlený. Určite si ho vyskúšam!