Zapekané musli - domáci recept

Pečené domácich müsli predstavuje chutnú a zdraviu priaznivú alternatívu na raňajky či desiatu. Tu je jednoduchý recept na prípravu pečeného müsli:

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 1 hrnček rôznych orechov (napríklad lieskové, mandle, vlašské)
  • 1/2 hrnčeka semiačok (napríklad slnečnicových alebo tekvicových)
  • 1/2 hrnčeka sušeného ovocia (napríklad hrozienka, brusnice, kusy jabĺk)
  • 1/4 hrnčeka medu alebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

 

Pečené müsli – domáci recept

Postup:

Bravčové stehno na smotane

Bravčové stehno na smotane

Čítať viac »

  1. Najskôr predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie.
  2. V širšej mise dobre zmiešajte ovsené vločky, orechy, semiačka a sušené ovocie.
  3. V menšej nádobe zmiešajte med (alebo javorový sirup), rastlinný olej, škoricu a vanilkový extrakt.
  4. Tekuté ingrediencie pridajte k suchým surovinám a dôkladne premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
  5. Zmes rozprestrite na pripravený plech do rovnomernej vrstvy.
  6. Pečte müsli približne 20-25 minút, pričom občas premiešajte, kým nezíska zlatú farbu a chrumkavosť.
  7. Nechajte müsli úplne vychladnúť na plechu a následne ho presuňte do uzatvárateľnej nádoby.

Toto pečené müsli môžete podávať s mliekom, jogurtom alebo vaším obľúbeným ovocím. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *